Els nous magistrats del Tribunal Constitucional juren el càrrec davant el rei

La cerimònia tindrà lloc aquest dissabte al Palau de la Zarzuela i també hi estaran presents Pedro Sánchez i els presidents del Congrés i del Senat

Un operari porta una nova cadira d'oficina a la seu del Tribunal Constitucional
Un operari porta una nova cadira d'oficina a la seu del Tribunal Constitucional / Europa Press

Els quatre nous magistrats del Tribunal Constitucional juraran el càrrec davant el rei Felip VI aquest dissabte en el Palau de la Zarzuela. L’exministre de Justícia, Juan Carlos Campo, i la catedràtica i ex alt càrrec de la Moncloa, Laura Díez, són els dos candidats proposats per l'executiu; mentre que els jutges César Tolosa i María Luisa Segoviano han sigut triats pel Consell General del Poder Judicial.

A la cerimònia està previst que assistisca el president del Govern, Pedro Sánchez, i els presidents del Congrés i el Senat, Meritxell Batet i Ander Gil. A més, també hi acudiran el president del Tribunal Constitucional, Pedro González-Trevijano; el president del Consell General del Poder Judicial, Rafael Mozo; la ministra de Justícia, Pilar Llop, i la directora general de Seguretat Jurídica i Fe Pública, Sofía Puente, segons ha informat la Casa Reial.

El ple del Tribunal Constitucional va confirmar aquest dijous per unanimitat la idoneïtat dels quatre nous magistrats, la qual cosa suposa l'últim tràmit per a la seua renovació, que desembocarà en un tribunal de garanties de majoria progressista. Després, s'obrirà el debat sobre qui serà el nou president del Tribunal Constitucional.

També et pot interessar

stats