El BOE publica el nomenament de Carlos Mazón com a president de la Generalitat

El Butlletí Oficial de l'Estat també publica aquest dissabte el cessament de Ximo Puig com a cap del Consell

Investidura de Carlos Mazón © Miguel Lorenzo
Investidura de Carlos Mazón © Miguel Lorenzo / ©Miguel Lorenzo

El Butlletí Oficial de l'Estat ha publicat aquest dissabte el Reial decret 646/2023 de nomenament de Carlos Mazón com a president de la Generalitat, de conformitat amb els articles 152.1 de la Constitució i el 27.1 de l'Estatut d'Autonomia.

Així mateix, el BOE també ha publicat el Reial decret 645/2023, pel qual es declara el cessament de Ximo Puig com a cap del Consell, de conformitat amb el que disposa l'article 27 de l'Estatut d'Autonomia, i "agraint-li els serveis prestats".

Mazón va ser investit president de l'executiu valencià aquest dijous 13 de juliol amb els quaranta vots del PP i els tretze de Vox, després de cinc hores de ple. Es converteix així en el seté president de la Generalitat i el cinqué del PP, després d'Eduardo Zaplana, José Luis Olivas, Francisco Camps i Alberto Fabra.

El president electe de la Generalitat, preveu fer públic dimecres que ve els membres del govern que compartiran PPCV i Vox, dos dies després de la seua presa de possessió a les Corts, programada per al dilluns 17 de juliol, segons han anunciat aquest divendres fonts populars.

Entre les prioritats del seu govern, tal com va anunciar en el ple d'investidura, estaran la derogació del requisit lingüístic, una rebaixa fiscal i la implantació de la gratuïtat en l'educació entre els zero i els tres anys.

També et pot interessar

stats