El ‘BOE’ publica les llistes definitives del Congrés i el Senat

Els valencians podran triar entre 13 candidatures a Alacant, 15 a Castelló i entre 16 opcions a València.

Els electors hauran depositar dos sobres en les urnes el pròxim 10 de novembre
Els electors hauran depositar dos sobres en les urnes el pròxim 10 de novembre

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat les candidatures definitives del Congrés i el Senat que concorreran a les eleccions generals del 10 de novembre, una vegada han sigut proclamades per les juntes electorals provincials.

Els valencians podran triar entre 13 candidatures a Alacant, entre una quinzena a Castelló i entre 16 opcions a València. Així, en aquesta nova cita electoral en la circumscripció de València hi ha 16 candidatures proclamades al Congrés i al Senat. La circumscripció d'Alacant compta amb 13 candidatures al Congrés i al Senat. Quant a Castelló, hi ha 13 candidatures al Senat i 15 al Congrés.

Totes competiran pels 32 diputats que la llei D'Hondt atribueix a la Comunitat Valenciana. La circumscripció de València triarà 15 representants; Alacant n'elegirà 12; i Castelló, 5.

Per la circumscripció de València, es presenten per a les eleccions del 10 de novembre: Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE), , Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), Ciutadans, PACMA, Per un Món Més Just (PUM J), Unides Podem-EUPV, Som Valencians en Moviment, Auna Comunitat Valenciana (AUNACV), Vox, Més Compromís, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Amb Tu Som Democràcia, Partit Popular, Retallades Zero-Grup Verd, Avant Adelante Els Verds i Units Actuant per la Democràcia.

Mentre que a Castelló les candidatures són: Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), PACMA, Per un Món Més Just (PUM J), Ciutadans, Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE), Partit Comunista Obrer Espanyol (PCOE), Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Auna Comunitat Valenciana (AUNACV), Falange Española y de las JONS, Unides Podem-EUPV, Vox, Partit Popular, Més Compromís, Retallades Zero-Grup Verd i Avant Adelante Els Verds.

I pel que fa a la circumscripció d'Alacant, concorren el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), PACMA, Ciutadans, Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE), Els Verds Avant, Partit Popular, Partit Llibertari (P-LIB), Unides Podem-EUPV, Més Compromís, Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Vox, Retallades Zero-Grup Verd, Per un Món Més Just (PUM J).

Llistes per al Senat

Els electors valencians elegiran 12 representants per al Senat, quatre per cada circumscripció, als quals s’afegiran els senadors que designen les Corts. El 'BOE' ha registrat 43 candidatures per a la cambra alta en les tres circumscripcions valencianes, quatre més de les que es presentaren al Senat en els comicis del 28A, però sis menys de les que competiran el 10N pels escons del Congrés.

Els líders catalans processats no hi figuren

En el llistat definitiu no figuren els sis candidats d'EEsquerra Republicana i Junts processats en la causa del ‘procés’ i condemnats pel Tribunal Suprem. La Junta Electoral Central ha decidit que no figuren ja en les candidatures per als comicis del 10 de novembre.

En concret, Esquerra Republicana havia presentat Oriol Junqueras com a cap de llista al Congrés per Barcelona i Raül Romeva com a candidat al Senat per la mateixa província. Per la seua banda, Junts va situar Jordi Sànchez com a cap de llista al Congrés per Barcelona, Jordi Turull per Lleida, Josep Rull per Tarragona i Joaquim Forn per Girona.

Els partits independentistes han decidit córrer llista i en lloc dels dirigents condemnats pel Suprem, figuren altres membres que anteriorment apareixien en posicions posteriors en la candidatura o, en el cas del Senat, com a suplents.

També et pot interessar

stats