Blasco nega cap implicació en la contractació dels serveis informàtics de Solidaritat a Tauroni

L'exconseller insisteix en la innocència a diferència de la resta d'acusats, que han confessat els fets a canvi d'una rebaixa de la pena

L'exconseller de Solidaritat Rafael Blasco en una visita recent a la Ciutat de la Justícia de València
L'exconseller de Solidaritat Rafael Blasco en una visita recent a la Ciutat de la Justícia de València / Rober Solsona (Europa Press)

L'exconseller i exdiputat del PP en les Corts Rafael Blasco ha negat haver intervingut mai o haver fet cap recomanació per a la contractació dels serveis informàtics de la Conselleria de Solidaritat, que finalment van ser subcontractats a firmes de l'empresari Augusto César Tauroni, condemnat com Blasco en el cas Cooperació.

Davant el tribunal de la secció tercera de l'Audiència Provincial de València l'exconseller ha insistit que anava a "dir la veritat i a col·laborar amb la justícia fins a que s'aclarisca" la seua "nul·la participació en aquests fets", delegant la responsabilitat en l'exsecretària general de la conselleria de Solidaritat, Agustina Sanjuán.

Blasco és l'únic dels acusats en la causa que manté la innocència, mentre que la resta ha confessat les responsabilitats, prèvi acord d'una rebaixa de pena amb la Fiscalia, amb condemnes d'un any i tres mesos per a Tauroni i d'un any per a Sanjuán i l'ex-cap de servei d'Informàtica Javier Murcia.

El Ministeri Públic demana dos anys i huit mesos de presó per a l'exconseller Rafael Blasco per falsejar entre 2008 i 2011 almenys set contractes de serveis informàtics per un import total lleugerament superior al milió d'euros, vulnerant els principis de transparència i lliure concurrència en la contractació pública.

La semillibertat de Blasco, en risc

Una eventual condemna podria tornar a tancar a la presó Blasco pels seus antecedents. L'exconseller, que va ingressar en el centre penitenciari de Picassent (Horta Sud) el juny de 2015, es troba en semillibertat des del gener de 2019, quan va aconseguir el tercer grau després de la seua condemna a sis anys per desviar fons d'ajuda a Nicaragua, la mateixa pena que es va imposar a Tauroni i Sanjuán.

També et pot interessar

stats