La Fiscalia Anticorrupció arriba a un acord amb Blasco i Tauroni pel cas Blasco

Els dos processats reconeixeran els fets i acceptaran penes de tres anys i mig de presó.

La Fiscalia Anticorrupció arriba a un acord amb Blasco i Tauroni pel cas Blasco
La Fiscalia Anticorrupció arriba a un acord amb Blasco i Tauroni pel cas Blasco

La Fiscalia Anticorrupció ha arribat a un acord amb l’exconseller Rafael Blasco i l'empresari Augusto César Tauroni pel cas Blasco. Els dos processats reconeixeran els fets pels quals seuen al banc dels acusats i acceptaran penes de vora tres anys i mig de presó.

Blasco i Tauroni són els dos principals acusats per irregularitats en subvencions a ONG i de la construcció d’un hospital a Haití que no es va fer mai.

Aquest pacte s'emmarca en el segon juí del cas, que es va iniciar formalment aquest dilluns, i en què es jutgen les peces 2 i 3 del cas Blasco. 

Per aquestes peces, Anticorrupció sol·licitava 16 anys de presó per a Blasco i demanava com a responsabilitat civil la quantitat de 4.639.840 euros a favor de la Generalitat. No obstant això, la pena més elevada que proposava el fiscal és per a Augusto César Tauroni, fins a 21 anys i mig de presó, i també reclamava que se li fixara una multa de 3.136.800 euros.

Blasco ja va ser condemnat per un frau d'ajudes al Tercer Món en la primera de les peces del cas i es troba en règim de semillibertat des del mes de febrer una vegada que va obtindre el tercer grau.

Tanmateix, els pactes amb aquests dos acusats s'han acordat únicament amb la Fiscalia. Així, les altres dues acusacions, l'Advocacia de la Generalitat com a acusació popular, i la Coordinadora Valenciana d'ONGD, en representació de la particular, no han tancat cap pacte amb l’exconseller ni amb l'empresari.

També et pot interessar

stats