Benidorm aconsegueix retardar l'entrada en vigor de la zona de baixes emissions a final d'any

El consistori afirma que ha anticipat la majoria de les mesures, però resta per incorporar “el suport tecnològic per a l'organització”

BENIDORM, LA MARINA BAIXA, TONI BOLUFER
Benidorm, en una imatge d'arxiu / Toni Bolufer

L'Ajuntament de Benidorm ha rebut el vistiplau del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible per a retardar al 31 de desembre de 2024 l'entrada en vigor de la zona de baixes emissions (ZBE). La implantació, obligatòria per a municipis amb una població superior a 50.000 habitants com és el cas de Benidorm, hauria d'haver-se produït l'1 de gener de 2024. No obstant això, moltes ciutats demanaren un ajornament de l'entrada en vigor fins a poder “tindre una normativa clara”, tal com va assenyalar llavors l'alcalde.

En declaracions a l’agència EFE, el regidor de Mobilitat, Francis Muñoz, ha confirmat la concessió de la moratòria i ha assenyalat que l'Ajuntament “va complint els terminis de la implantació de la zona de baixes emissions”.

Una vegada s'implante aquesta zona de mobilitat restringida, afectarà 74 hectàrees del terme municipal que es reparteixen, majoritàriament, entre Llevant i el centre urbà, sumant la primera línia de Ponent.

Segons expliquen des del consistori, podran circular per la ZBE residents, transport urbà i vehicles amb una autorització puntual que es podrà aconseguir a través d'una aplicació mòbil del consistori que s'està desenvolupant en aquests moments de manera paral·lela a la lectura de matrícules.

En qualsevol cas, l'alcalde, el popular Toni Pérez, ja va avisar en el seu moment que la implantació d'aquesta zona “no suposarà grans canvis a la ciutat” perquè amb la política d'habilitació i carrers de preferència per als vianants desenvolupada pel seu govern en els últims anys ha fet que la població s’acostume a les restriccions.

Pérez ha assegurat que la ciutat ha anticipat la majoria de les mesures que recull la ZBE i que el que resta per incorporar és “el suport tecnològic per a l'organització”.

També et pot interessar

stats