Belén Hoyo (PP): "El PSOE és capaç de renunciar als principis i valors que defensava per a quedar-se a la Moncloa"

La diputada valenciana assegura que al Congrés, tant la presidenta com el govern en funcions, "s’han oblidat del valencià" i es compromet a defendre’l

Belén Hoyo durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' a les portes del Congrés, poc abans de començar la sessió d'investidura / À Punt NTC

“El PSOE és capaç de renunciar als principis i valors que en altres temps ha defensat a canvi de continuar a la Moncloa”. Així ho considera Belén Hoyo, diputada valenciana al Congrés pel PP quan falten poques hores per a l’inici del ple en què el líder de la seua formació, Alberto Núñez Feijóo, aspirarà a obtindre la presidència del govern, una possibilitat que, tret de sorpreses d’última hora, no és factible perquè tot fa preveure que no tindrà suports suficients.

Per a Belén Hoyo, que ha intervingut aquest dimarts en Les notícies del matí, siga quin siga el futur polític, que passe per la formació d’un govern de dretes o esquerres o la nova convocatòria electoral, el PP continuarà defensant “la millora de l’economia, la baixada d’impostors i els principis”, com aquest partit ha treballat “sempre”. “A diferència del PSOE que defensa coses diferents de les d’abans de les eleccions, nosaltres som coherents amb el que sempre hem presentat als ciutadans”, exposava la diputada.

Pel que fa al suport de Vox a la investidura del candidat popular, Hoyo ha assegurat que la formació d’ultradreta dona el seu suport a Feijóo “a canvi de res”. “Donen suport a la investidura sense demanar res a canvi, perquè no pretenen estar en un futur govern”, ha garantit. 

Pel que fa als suports al PP d’uns altres partits, als quals dirigents populars han demanat en els últims dies trencar la disciplina de vot i donar suport a Feijóo, ha manifestat que hi ha “molta gent del PSOE que està en contra del xantatge dels independentistes i d’una amnistia a canvi de seguir en la Moncloa”.

En l’ús de les llengües cooficials al Congrés s’han oblidat del valencià. Els independentistes estan pressionant perquè s’oblide Belén Hoyo - Diputada del PP al Congrés

D’altra banda, siga quin siga el futur polític d'Espanya, Hoyo ha garantit que la seua formació defensarà “les senyes d’identitat de cada territori”, entre les quals ha inclòs el valencià, del qual s’han oblidat, al seu parer, al Congrés, en referència a l’ús de les llengües cooficials en la cambra baixa, permés des de la setmana passada.

“Del valencià no s’ha recordat ni el govern, ni el president del Congrés, ni Albares quan ha anat a Brusel·les a demanar que s’oficialitzen les llengües cooficials”, ha sentenciat la diputada. “Del valencià s’han oblidat o s’han volgut oblidar, estic convençuda que els independentistes i els nacionalistes catalans estan pressionant al govern perquè el valencià s’oblide”, argumentava.

En aquest sentit, afegia “l’Estatut diu que la llengua oficial és el valencià, ho hem defensat sempre i ho defensarem, perquè el govern espanyol està atacant la nostra identitat”, afegia durant la seua intervenció en Les notícies del matí

També et pot interessar

stats