Batet convoca el ple de la investidura el dissabte 4 de gener a les 9:00 hores

Es preveu que la primera votació tinga lloc diumenge al migdia, en la vespra de Reis.

Batet convoca el ple de la investidura el dissabte 4 de gener a les 9:00 hores
Batet convoca el ple de la investidura el dissabte 4 de gener a les 9:00 hores

El ple d'investidura del candidat a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, començarà el dissabte a les 09:00 hores. La previsió és que la primera votació tinga lloc al migdia de diumenge, en la vespra de Reis.

Així ho ha anunciat la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que ha formalitzat la convocatòria del debat d'investidura per als dies 4 i 5 de gener, i per al 7 en cas que, com es preveu, Sánchez no quede investit en el primer intent, en què necessita majoria absoluta, fixada en 176 vots.

El 31 de desembre, Batet ja es va posar en contacte amb els portaveus dels grups parlamentaris per a previndre'ls que el debat tindria lloc aquests dies, amb la finalitat que tingueren el temps necessari perquè els seus diputats pogueren reservar els viatges per a assistir al ple d'aquest cap de setmana.

ERC s’abstindrà en la votació 

Precisament, aquest dijous el Consell Nacional d’ERC ha validat l’acord que ha aconseguit amb el PSOE per a una taula de negociació entre governs per tal de buscar una solució al conflicte a Catalunya. Per això s’abstindrà en la investidura de Pedro Sánchez com a president de l’executiu espanyol. 

Amb l’abstenció dels republicans, el líder socialista obtindrà els vots necessaris per a quedar investit i continuar a La Moncloa.

També et pot interessar

stats