Barrera proposa un correbou taurí infantil simulat a València per a "difondre la cultura taurina"

L'alcaldessa, Catalá, diu que decidirà la Junta de Districte i Compromís adverteix que denunciarà l'acte al defensor del menor

El vicepresident del Consell, Vicente Barrera, màxim representant de Vox en el govern valencià
El vicepresident del Consell, Vicente Barrera, màxim representant de Vox en el govern valencià

El vicepresident primer de la Generalitat i conseller de Cultura, Vicente Barrera, ha proposat en la Junta de Districte de Ciutat Vella la celebració pel centre de València d'un correbou taurí infantil simulat. Així ho han confirmat fonts del seu entorn, que recalquen que la petició l'ha feta en condició de veí del barri i que, de fet, ja l'havia feta en anys anteriors.

Segons l'acta citada per eldiario.es, la proposta que va portar Barrera a l'organisme municipal el passat 4 de març és celebrar un correbou taurí simulat infantil amb un berenar per als assistents. Està previst que la idea es vote el pròxim 3 de juny.

Des de l'entorn de l'extorer i membre de Vox expliquen que en estos tancaments simulats no hi ha animals, sinó que s'utilitzen carretons. L'objectiu, recalquen les mateixes fonts, és "difondre la cultura taurina" i que la xicalla puga conéixer els elements que componen la festa.

Preguntada este dimecres per la proposta i per si la veu "viable", l'alcaldessa de València, María José Catalá, ha manifestat: "Ho veig difícil. Però crec que quedarà sotmés a la decisió de la Junta de Districte".

Per part seua, Compromís ha anunciat que si el govern municipal acaba donant llum verda a l'acte, ho denunciaran "al defensor del menor d'Espanya, una figura que s'integra en les funcions del defensor del poble, Ángel Gabilondo".

La coalició valencianista qualifica la proposta de Barrera de "barbaritat" i d'"acte retrògrad, desficaciat i humiliant per als menors de la ciutat de València", per la qual cosa han instat la primera edil a "impedir-ho".

La regidora de Compromís a l'Ajuntament de València i portaveu adjunta, Glòria Tello, ha asseverat que "a Catalá i a Barrera cal recordar-los que l'ONU va dictaminar que els xiquets i les xiquetes mereixen ser protegits de la violència que genera la tauromàquia".

Taller "Aprén a embolar"

Des de Compromís retrauen que, a més, "recentment, el govern de PP i Vox de Catalá també ha fet un pas més per a aprovar el taller 'Aprén a embolar' a Benifaraig, tal com recull l'acta del passat 5 de març del consell de districte de la Junta Municipal dels Pobles del Nord, que va estar presidida per la primera tinenta d'alcalde i regidora d'Hisenda del PP, María José Ferrer San Segundo".

També et pot interessar

stats