Barceló: "La ciutadania espera un canvi per a eixir de la passivitat en els greus problemes que té Alacant"

La candidata del PSPV a l'alcaldia aspira a aconseguir una "majoria amplia" per a governar i reclama un "gir de 180 graus" en les polítiques socials, econòmiques i l'urbanisme

Ana Barceló, candidata del PSPV a l'alcaldia d'Alacant

Traure Alacant de la "llarga letargia" en què ha viscut els últims quatre anys governada pel PP. És el gran objectiu d'Ana Barceló, exconsellera de Sanitat Universal i exsíndica del PSPV a les Corts, com a candidata socialista a l'Ajuntament de la ciutat, segons ha explicat l'entrevistada aquest dilluns en Les notícies del matí, dins de la ronda d'entrevistes de les eleccions municipals. "La ciutadania espera un canvi per a eixir d'aquesta passivitat en els greus problemes que té Alacant. Hem perdut moltes oportunitats i volem transformar la ciutat per a entrar de nou en el segle XXI", ha afirmat Barceló. El 28 de maig aspira a millorar els nou regidors que va obtindre el PSPV el 2019 —empatat amb el PP— per a aconseguir una "majoria amplia" que li permeta desbancar el popular Luis Barcala, al capdavant d'una coalició formada amb els cinc regidors de Ciutadans i el suport extern dels dos de Vox, i canviar el color del govern de la ciutat.

La socialista ha fet una esmena a la totalitat a la gestió de l'executiu de dretes i ha acusat Barcala d'haver governat d'esquena a la ciutadania. "El PP ha abandonat Alacant. No els interessa ni tenen projecte per a la ciutat", ha criticat. Barceló, en canvi, s'ha reivindicat com una persona dialogant que vol aprofitar l'experiència del govern tripartit del Botànic i de la barreja de forces polítiques i sensibilitats que hi havia a la Conselleria de Sanitat Universal. "La meua manera d'entendre la política és entendre que per damunt de tot estan els interessos de la ciutadania" ha assegurat l'exparlamentària, que pretén tornar a "alinear" el consistori amb "la bona gestió" de la Generalitat en assumptes com l'arribada del Districte Digital.

El PP ha abandonat Alacant. No els interessa ni tenen projecte per a la ciutat

Preguntada per quines són les tres mesures inajornables si arribara a agafar la vara de comandament, ha exposat que la prioritat absoluta és traure l'Ajuntament de la "paràlisi" en què es troba, perquè "Alacant és una ciutat inacabada". Primer, la candidata dels socialistes a alcaldessa s'ha referit a la neteja i ha denunciat que és la segona ciutat "més bruta d'Espanya". També ha reclamat que cal resoldre "moltes emergències" que planen sobre la ciutat, per exemple desbloquejar el pla Edificant perquè hi ha cinc centres escolars encara sense executar. En tercer lloc, ha carregat contra la gestió de les ajudes autonòmiques per a emergència d'habitatge i programes socials, que "s'han retornat" sense utilitzar.

Barceló aposta per "fer un gir de 180 graus" a les polítiques socials, econòmiques i l'urbanisme. "Volem un model de ciutat cohesionat, ben connectat, sostenible i amb equilibri als barris. No volem sis Alacants dins d'un mateix Alacant", ha assenyalat. Entre les línies d'actuació que ha esmentat del seu programa destaquen un pacte per l'habitatge, un reforç de l'ocupació i la formació, un nou pla general d'ordenació urbana i la construcció d'un nou parc industrial de tres milions de metres quadrats. Finalment, ha remarcat la necessitat d'acabar les "grans infraestructures anunciades de ja fa temps" que encara estan pendents, com són el parc central, la via parc, la connexió de l'aeroport amb l'estació de Renfe per a descongestionar les vies del litoral. "Tenim un projecte apassionant per a traure la ciutat de l'apatia a què l'ha portada el PP", ha resumit.

També et pot interessar

stats