Els bancs cauen en borsa més d'un 5% després de l'anunci d'un nou impost

L'anunci que es gravarà els beneficis extraordinaris de les energètiques també fa baixar la cotització dins de l'IBEX d'Iberdrola i Endesa

L\'Ibex-35 recupera els 10.000 punts i se situa en nivells de maig de 2018
L'Ibex-35, en arxiu / À Punt NTC

Els grans bancs cauen en borsa entre un 5% i un 7% després de l'anunci que ha fet aquest dimarts en el debat de l'estat de la nació el president del govern, Pedro Sánchez, d'un impost extraordinari per a les entitats financeres que s'aplicarà durant dos anys i que permetrà recaptar 1.500 milions per cada exercici.

A les 13:00 hores, els bancs, igual que estaven fent-ho durant tota la jornada, però amb moltíssim més ímpetu des de l'anunci de Sánchez, lideren les caigudes del selectiu espanyol, de manera que el Sabadell, es deixa el 7,73%, CaixaBank el 6,70%, Bankinter el 6,67%, el Banc Santander el 5,63% i el BBVA, el 5,44%.

Durant el debat de l'estat de la nació, Sánchez ha assenyalat que l'impost a les entitats financeres serà temporal i s'aplicarà a les grans entitats financeres que ja "s'estan beneficiant de les pujades de tipus".

L'IBEX 35, que havia aconseguit entrar en números verds, després de l'anunci de Sánchez ha caigut l'1,51%, 121,50 punts, i ha perdut els 8.000 punts per a situar-se en 7.942,90 punts.

El president del govern espanyol ha anunciat també un altre impost que gravarà els beneficis extraordinaris de les energètiques. D'aquesta manera, dins de l'IBEX, Iberdrola i Endesa són les úniques que cauen, un 0,34% i un 0,27%, respectivament.

També et pot interessar

stats