Baldoví, en el seu comiat com a diputat: “Ara el Congrés és més plural, però també més aspre”

El polític valencià deixa enrere una etapa de dotze anys a l’hemicicle entre aplaudiments dels companys i els bons desitjos de la presidenta de la cambra baixa

Joan Baldoví durant la seua última intervenció al Congrés aquest dijous
Joan Baldoví durant la seua última intervenció al Congrés aquest dijous / À Punt NTC

“Un honor” i “un privilegi”. Així ha sigut l’estada política del diputat de Compromís Joan Baldoví al Congrés. El polític de Sueca, abans d’iniciar la campanya electoral d’unes autonòmiques en què concorre com a candidat a la presidència de la Generalitat, s’ha acomiadat aquest dijous dels seus companys d’hemicicle. Entre els aplaudiments de ses senyories i els elogis de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, qui ha manifestat que el polític valencià "deixa molt d’afecte entre tots els partits, els diputats i el personal del servei" de la cambra baixa.

Baldoví ha fet la seua última intervenció des de la palestra, recordant l’evolució que ha viscut el Congrés des del 2011, quan va fer la seua primera intervenció al Congrés en la investidura de Mariano Rajoy. “Ha canviat molt”, ha afirmat, “és més plural, però també més aspre”.

He intentar defensar, des del primer dia, els interessos dels que més els necessiten, i fonamentalment dels valencians Joan Baldoví

En una intervenció en què s’ha mostrat emocionat, Baldoví ha donat les gràcies a tot el personal dels serveis del Congrés, així com als periodistes i la resta de diputats. De tots ells ha dit: "M'han fet la vida més fàcil en aquesta casa i m'han fet sentir un més des del primer dia".

"Els desitge el millor en l'aspecte personal i tota classe d'encerts en la política", ha afegit. Baldoví ha remarcat que el seu objectiu, mentre ha sigut diputat, ha sigut "intentar defendre des del primer dia els interessos de qui més els necessita, i fonamentalment dels valencians". A continuació, Joan Baldoví ha demanat disculpes als que s'hagen pogut sentir “ofesos” per la seua "vehemència a l'hora de defendre les coses" en les quals, ha assegurat, creu.

Deixa molt afecte i molt afecte entre tots els partits, els diputats i, per descomptat, tot el personal del servei Meritxell Batet - Presidenta del Congrés

Després de la seua intervenció, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha assegurat al valencià que "deixa molt d'afecte entre tots els partits, els diputats i, per descomptat, tot el personal del servei" del Congrés, per a continuació desitjar-li "el millor".

Baldoví ha rebut un calorós aplaudiment dels diputats presents a l'hemicicle, fonamentalment dels grups de l'esquerra, però també des dels escons de la dreta. Alguns d'ells s'han posat drets per a acomiadar-lo després de més de dotze anys en l’hemicicle.

La periodista Maria Josep Picó ocuparà, a partir de dijous, l’escó que deixa lliure Baldoví al Congrés. 

També et pot interessar

stats