Baldoví no es retracta de la polèmica amb Bastidas i manté que és "mala persona"

La diputada popular ha instat el síndic de Compromís a rectificar el que va dir en l'últim ple sobre la seua postura amb Mónica Oltra

Joan Baldoví, síndic de Compromís, aquest dilluns a les Corts
Joan Baldoví, síndic de Compromís, aquest dilluns a les Corts / À Punt NTC

La diputada del PP a les Corts Elena Bastidas ha instat el síndic de Compromís, Joan Baldoví, a retirar l'acusació de "mala persona" que li va fer en l'últim ple. Ell s'hi ha negat i ha afirmat que els que "intenten destruir la vida política i personal d'una persona sense tindre proves són males persones".

A l'inici de la sessió plenària d'este dimarts, Bastidas ha demanat la paraula per a reclamar que Baldoví retirara la seua acusació del ple del passat dijous, quan en la sessió de control la va qualificar de "mala persona" per haver acusat sense proves l'exvicepresidenta del Consell Mónica Oltra, la causa de la qual han arxivat els tribunals.

Bastidas ha retret a Baldoví que recórrega "a l'insult personal" i a un comportament polític caracteritzat per crits, gestos i "to d'odi", unes actituds que "el retraten més a ell" i que sobrepassen uns límits que no s'havien depassat ni en els moments "més durs" dels debats "més agres" que ella va tindre amb Oltra.

La diputada del PP ha admés que la seua petició d'empara per l'acusació de Baldoví "no té cap recorregut polític", però ha destacat que serveix per a deixar constància en acta de la queixa del seu grup sobre este comportament, perquè cal no "confondre la contundència amb la intimidació ni la indignació amb les faltes de respecte".

Bastidas ha asseverat que mai hauria imaginat que Baldoví, al qual coneix des de fa anys, recorreguera "a l'insult personal com a arma per a defensar la seua posició política", i ha considerat que quan es justifica "l'insult com a manera de fer política" es crea un precedent "perillós".

La vicesecretària general del PPCV, Elena Bastidas, en una imatge d'arxiu
La vicesecretària general del PPCV, Elena Bastidas, en una imatge d'arxiu / À

"Ell decideix com vol ser recordat com a polític i com a home", ha manifestat la diputada del PP, que ha considerat que el síndic de Compromís no ha sigut capaç ni de mantindre-li la mirada i "ha quedat retratat com el que és".

Per la seua part, Baldoví ha afirmat que tots els integrants de les Corts tenen l'obligació de millorar el debat parlamentari, però ha recordat a Bastidas que en un debat el 9 de febrer del 2023 amb la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, va parlar de "Teresa, la menor abusada per la seua admirada Mónica Oltra".

Ha afegit que la parlamentària va dir "moltíssimes més coses que, afortunadament, estan totes gravades en el diari de sessions", i li ha demanat que no "banalitze el masclisme" després que Bastidas haja demanat l'empara de la mesa per "l'actitud masclista" de Baldoví, perquè li ha etzibat que "masclisme és perseguir una dona pel que va fer la seua exparella".

El síndic de Compromís ha assenyalat, en conseqüència, que no retira les paraules que va dir a la parlamentària del PP, i ha insistit que "tots aquells que intenten destruir la vida política i personal d'una persona sense tindre proves són males persones, siga Elena Bastidas o siga qualsevol persona del PP".

També et pot interessar

stats