Baldoví diu que es bolcarà a millorar el transport públic i connectar les poblacions

El candidat de Compromís a la Generalitat proposa aprofitar un nou model de mobilitat vertebrador com a eina per a fomentar la lluita contra el canvi climàtic

Garcia, Baldoví i Marzà, aquest dilluns en un acte electoral a Castelló de la Plana
Garcia, Baldoví i Marzà, aquest dilluns en un acte electoral a Castelló de la Plana / À Punt NTC

El candidat de Compromís a la Generalitat, Joan Baldoví, ha assegurat que treballarà de valent amb l'objectiu de donar alternatives al cotxe privat a través de la millora del transport públic. Per a això s'ha compromés a millorar la freqüència de pas, reduir el temps de viatge i connectar totes les poblacions, estudiant les diferents plataformes per a cadascuna d'aquestes.

L'aspirant de la coalició valencianista ha fet campanya aquest dilluns a Castelló de la Plana, acompanyat pel cap de llista a la circumscripció de Castelló, Vicent Marzà, i el candidat a l'alcaldia de la ciutat, Ignasi Garcia. Tots tres han demanat solucions urgents per a millorar la mobilitat en tota la província i proposen mesures com la creació d'una autoritat metropolitana de transport per a les comarques de la Plana i el Maestrat.

Baldoví ha incidit en el fet que són molts els municipis que no tenen cap alternativa de transport públic, i per a aquests espais vol posar en marxa un sistema de taxis i autobusos a demanda, que es combine amb la xarxa ja existent per a anar "on necessiten". "Tothom ha de tindre dret a arribar al treball o a la universitat en transport públic, tant els que viuen en ciutats de la costa com els que viuen als pobles d'interior". Per això, planteja la posada en marxa d'un sistema integrat de transport públic a demanda per a les zones rurals.

Segons Baldoví, "per a lluitar contra el canvi climàtic cal donar alternatives al cotxe privat i això és en el que ens bolcarem la pròxima legislatura", a promoure un model més sostenible de mobilitat, que es base en un ús menor del cotxe i aposte més pel transport públic.

D'altra banda, han presentat també mesures per a avançar en la transició energètica local, amb la col·locació de plaques solars en recintes públics com el mercat municipal de Castelló de la Plana, el sostre del cementeri, escoles o instituts. L'objectiu és impulsar les comunitats energètiques per tal que el veïnat puga tindre el control sobre els subministraments.

També et pot interessar

stats