Baldoví aposta per augmentar el parc públic d'habitatge: "És absolutament prioritari"

L'alcaldable de Compromís a Alacant, Rafa Mas, reivindica la necessitat de generar “innovació i indústria” a la ciutat

Acte de la coalició Compromís a Alacant aquest dissabte
Acte de la coalició Compromís a Alacant aquest dissabte / Compromís
13 de maig 2023 - 14:47

El candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha assegurat aquest dissabte a l'Esplanada d'Alacant que a la Comunitat Valenciana és "absolutament prioritari" tindre un parc públic d'habitatge tant municipal com autonòmic per a "ajudar els joves a tindre un projecte de vida independent".

La Comunitat Valenciana "no pot tindre solament un 2% d'habitatge públic", ni tampoc "joves de 36 anys vivint amb els pares o compartint casa", ha criticat Baldoví, per la qual cosa és necessari incrementar l'habitatge públic. També ha emfatitzat en la necessitat d'“un pla de xoc" que "rebaixe la pressió que tenen les urgències hospitalàries".

Una altra de les reivindicacions ha sigut l'aigua: "Ja som el territori europeu capdavanter en reutilització, però hem d'aconseguir una reutilització del 100%". En aquest sentit, ha dit que cal apostar "perquè l'Estat realitze infraestructures hídriques en dessaladores per a poder aprofitar aquest potencial i oferir aigua a preus raonables als nostres agricultors".

Per la seua banda, la cap de llista de Compromís per Alacant, Aitana Mas, ha marcat com un dels objectius de la pròxima legislatura desenvolupar un pla de descentralització i desconcentració de serveis, institucions i equipaments culturals. Així, ha reivindicat "que tant les comarques d'Alacant com les de Castelló tinguen un pes específic i una posició central en les polítiques de la Generalitat."

Així mateix, l'alcaldable de Compromís a Alacant, Rafa Mas, ha afirmat que la ciutat necessita "generar oportunitats de riquesa i ocupació apostant per la innovació i la indústria". "La gent haurà de triar entre un govern que ha governat contra les persones, sobretot les vulnerables, que ha malgastat quatre de cada deu euros de l'escut social de la Generalitat, o un govern que compte amb la gent i que lluite contra la desigualtat", ha ressaltat Mas, que ha avançat que declararà Alacant zona tensionada.

També et pot interessar

stats