Baldoví: “En 8 mesos, siga qui siga el president, ha de portar una proposta de nou finançament”

26 min.

“En 8 mesos, siga qui siga el president, ha de portar una proposta de nou model de finançament”. Així s'ha pronunciat el cap de llista de Més Compromís per València, Joan Baldoví, en la primera de les entrevistes que ofereix À Punt de cara a les eleccions generals del 10 de novembre.  Baldoví ha assegurat que “és un temps més que raonable perquè el pròxim govern faça una proposta ferma”.

El cap de llista per València ha recordat que la reforma del sistema de finançament és una reivindicació històrica valenciana i ha assegurat que Més Compromís actuarà com “un instrument polític per a fer-la visible i treballar amb força” al Congrés. En aquest sentit, ha marcat com a altres prioritats la reivindicació d'infraestructures com la connexió amb l'aeroport de l'Altet, el corredor mediterrani i la defensa dels interessos dels agricultors valencians.  També s’ha referit a l’alliberament de l’AP-7, sobre el qual ha dit que Compromís “ha sigut pioner en la lluita”, així com que cal treballar per a construir les connexions amb les ciutats més importants.

Sobre la repetició electoral, Baldoví ha lamentat que les forces progressistes no arribaren a un acord després del 28 d'abril. “Molta gent els va confiar el vot perquè foren útils i foren capaços d'acordar, però van posar per davant la testosterona i les poltrones”, ha asseverat.

El pacte amb Més País, “un acord horitzontal”

Pel que fa al pacte per a concórrer a les generals amb Més País, Baldoví ha defensat que es tracta d'un “acord horitzontal” que no invisibilitza els valencians. El candidat ha afirmat que Compromís no se sent “confluència”, sinó que l'agenda valenciana forma part dels compromisos de l'acord electoral. Així, ha assegurat que se senten “molt més representats i molt més còmodes” amb el partit liderat per Íñigo Errejón, però en cap cas ha descartat pactes puntuals amb Podem.

Pel que fa a la política de pactes postelectorals, ha assenyalat com a socis preferents el PSOE i Unides Podem: “És un pacte natural i el que va votar la gent el 28 d'abril”, ha dit. Baldoví ha afirmat que els pactes no s'hi produiran amb aquells partits que neguen la violència masclista i els que “no representen els interessos de la majoria de la gent”.

“Hem de desemmascarar els que banalitzen la violència masclista”

Sobre la lluita contra la violència masclista, Baldoví s'ha mostrat convençut que s'ha de “desemmascarar els que la banalitzen” i seguir treballar des de l'educació els mitjans de comunicació. En aquest sentit, ha afirmat que calen recursos perquè les dones que pateixen violència de gènere se senten acollides. “Hem de perdre la por a denunciar qualsevol atac per mínim que siga”, ha conclòs.

stats