10N

Gil Lázaro: “Demanarem que tornen a l’Estat competències com educació o sanitat”

26 min.

El cap de llista de Vox al Congrés per València, Ignacio Gil Lázaro, ha dit que l’estat de les autonomies ha fracassat i, per això, cal una reforma constitucional. En una entrevista en Les notícies del matí ha assenyalat que la seua formació demanarà que “tornen a l’estat competències com educació i sanitat”. Per això, ha comentat que caldria una reforma constitucional per a la qual caldria “el consens necessari”.

Així mateix, Gil Lázaro ha assegurat que la reforma del sistema de finançament “no serà possible en la pròxima legislatura” i que els partits que la prometen “menteixen”. “El model no es resol des de la bilateralitat, es necessita un marc general global i també que es resolga primer la situació a Catalunya”, ha afirmat. En aquest sentit, el candidat de Vox ha insistit en les despeses que genera l’estat autonòmic: “81.000 milions d’euros a l’any”.

Un altre dels punts pels quals aposta Vox és per una nova llei que substituïsca l’actual contra la violència de gènere i que s’amplie a la violència intrafamiliar “per a protegir xiquets, ancians, homes i dones”. Segons Gil Lázaro, “no es pot fer una discriminació a priori i ha afegit que els membres del seu partit fan els minuts de silenci contra la violència masclista a la seua manera, “sense pancartes”.

“No farem mai Sánchez president”

Pel que fa als possibles pactes de govern, ha assegurat que la seua formació no farà cap moviment, ni amb pactes ni amb la seua abstenció, que facilite una investidura del candidat del PSOE. “No farem mai Sánchez president”. Així mateix, ha insistit que el seu partit és “inequívocament constitucional i democràtic” i ha apostat per posar control a la immigració il·legal amb el control de fronteres.

stats