Baldoví, sobre la consellera Núñez: “Em pareix més perillosa no per franquista, sinó per incompetent”

La titular de Justícia i Interior ha assegurat que no té "cap problema a admetre" que el franquisme "va ser una dictadura" i que Franco "va ser un dictador"

Joan Baldoví, síndic de Compromís, aquest dilluns a les Corts
Joan Baldoví, síndic de Compromís, aquest dilluns a les Corts / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 d'abril 2024 - 12:58 Actualitzat: 22 d'abril 2024 - 22:32

El síndic de Compromís a les Corts, Joan Baldoví, ha assegurat este dilluns que la consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, li pareix "més perillosa no per franquista, sinó per com d'incompetent demostra ser". El portaveu valencianista fa referència a les polèmiques declaracions de Núñez en una entrevista al diari Las Provincias, en què qualifica Franco com un "personatge històric". 

A la pregunta de si està d'acord amb el fet que el franquisme va ser una dictadura, Núñez afirma que ella va nàixer el 1977 i que "Francisco Franco és un personatge històric". I quan el periodista li repregunta, en dos ocasions, la consellera respon: "No he viscut eixa època" i "no puc dir més del que he dit".

Responent a esta pregunta durant una visita a Vila-real (Plana Baixa), el president Carlos Mazón ha subratllat que "anomena dictadures a les dictadures, a totes; al terrorisme, terrorisme, a tots; no sé si altres partits poden anomenar terrorisme a tots: convindria que ens ho aclariren també". El cap del Consell ha recordat que parla com a "president de tot el govern de la Generalitat" i que ja ho va fer dijous passat a les Corts.

En esta línia s'ha pronunciat també el síndic del PP, Miguel Barrachina, que ha remarcat que “no es dedica a jutjar opinions” i que "les distintes opinions no perjudicaran gens el comportament d'un govern que està complint amb els compromisos electorals".

EL PSPV titla el PP valencià del "més radical d'Espanya"

Per la seua part, el síndic socialista, José Muñoz, ha demanat al president Mazón la destitució de la consellera per unes declaracions que ha titlat d'"infames en un país democràtic". A més, el portaveu del PSPV acusa el cap del Consell de liderar "el Partit Popular més radical d'Espanya" i de permetre un executiu "negacionista del canvi climàtic, de la violència de gènere i que dignifica i blanqueja el franquisme".

Núñez admet després de la polèmica sobre Franco que va ser "un dictador"

I enmig de la polèmica, la consellera de Justícia i Interior ha assegurat este dilluns que no té "cap problema a admetre" que el franquisme "va ser una dictadura" i que Franco "va ser un dictador".

En declaracions al programa de televisió El Faro, de La 8 Mediterráneo, Núñez ha respost així després de la polèmica generada per les declaracions en una entrevista que s'ha publicat este diumenge en el diari Las Provincias. "No tinc cap problema d'admetre que aquella època va ser una dictadura i que Franco va ser un dictador, però vaig nàixer el 1977 i Franco va morir el 1975. Per a mi és un debat que està superat" i "aquella etapa va quedar tancada durant la Transició amb el consens de totes les parts", ha dit Núñez.

També et pot interessar

stats