Ayuso defensa la importància de potenciar l'espanyol, enfront de qui promou "involució, nacionalisme i exclusió"

Així s’ha pronunciat durant la presentació de l'Oficina de l'Espanyol, que dirigirà Toni Cantó

Imatge d'arxiu de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el director de l'Oficina de l'Espanyol, Toni Cantó
Imatge d'arxiu de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el director de l'Oficina de l'Espanyol, Toni Cantó / Jesús Hellín (Europa Press)

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha defensat aquest divendres la importància de potenciar la llengua espanyola enfront dels polítics que defensen "la involució, el nacionalisme i l'exclusió".

Així s’ha manifestat en la presentació oficial de l'Oficina de l'Espanyol, dirigida per Toni Cantó, que ha tingut lloc al Cercle de Belles Arts, on la dirigent ha destacat la importància de posar en marxa aquesta nova institució per a "aportar el més possible i ser útils" sense competir amb altres institucions, com la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) o l'Institut Cervantes.

Ayuso ha enaltit la cultura feta en espanyol i ha traslladat la seua intenció de convertir la regió en un centre d'importància en la producció audiovisual en espanyol, però ha lamentat que cada vegada menys persones lligen o estudien en espanyol, ja que  la llengua anglesa monopolitza els estudis superiors. 

D'altra banda, ha assenyalat que no vol que la llengua espanyola siga cosa d'esquerres o de dretes i, encara que ha de formar part de debat polític, creu que no ha de considerar-se una qüestió partidista.

Per la seua part, Toni Cantó, que serà la cara visible d’aquesta institució, ha destacat el potencial enorme que té la Comunitat de Madrid en la promoció de l'espanyol, encara que ha assenyalat que a ningú se li escapa que s'està davant d'un moment complicat respecte al nombre de visitants que rep a causa de la pandèmia.

A propòsit d'això, ha ressaltat que Madrid és un lloc que ha demostrat que es recupera ràpid i que ha apostat per l'equilibri entre salut i prosperitat.

També et pot interessar

stats