Junts avisa el PSOE que sense una amnistia "integral" incomplirà el pacte d'investidura

Des del PSOE Montero manté, després que la formació de Puigdemont votara en contra de la llei d'amnistia, que marge per a negociar "ha d'haver-n'hi sempre"

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull
El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull / Europa Press

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha avisat aquest dimecres al PSOE que incomplirà l'acord d'investidura si no tira avant una llei d'amnistia "integral i d'aplicació immediata".

En una entrevista en Rac1 ha negat que això siga una amenaça i ha demanat concentrar-se a buscar solucions per a aconseguir una redacció compatible amb el que defensen, una opció que veu possible.

Segons ha dit Turull, el pacte amb el PSOE per a la investidura era "per a resoldre el conflicte polític" entre Catalunya i Espanya: "La base era la llei d'amnistia i que no quedara gent pendent. Si aquesta base falla, a la resta no cal ni que arribem", ha expressat.

"No hi havia vies d'aigua, però les han obertes a martellades i ara les hem de blindar", ha il·lustrat Turull sobre la llei que es va votar aquest dimarts i que, segons el secretari general de Junts, encara hi ha marge per a reforçar en comissió.

Després d'explicar que ha parlat amb el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, en les últimes hores, ha manifestat la seua voluntat d'asseure's amb els socialistes per a arreglar la llei: "Tenim quinze dies, no ho deixem per a l'últim minut".

"Prematur", parlar dels pressupostos

La vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimecres que encara és prematur saber si podrà comptar amb el suport de JuntsxCat per als pressupostos del 2024, encara que ha assegurat que el govern manté la voluntat de negociar.

"Encara és prematur saber quin és el plantejament que farà Junts per Catalunya i, per tant, nosaltres continuarem treballant darrere d'aquest acord i darrere del diàleg, com hem fet des del primer dia, però no ens oblidem que els pressupostos estan en vigor, estan prorrogats des de començament d'any", ha assegurat Montero en declaracions a TVE.

"El que és important i fonamental és que la voluntat de diàleg per totes les parts es continue constatant", ha afirmat, al mateix temps que ha demanat deixar que "les coses s'assolen" després del rebuig de Junts ahir a la llei d'amnistia.

"La velocitat política va a un ritme que moltes vegades costa saber com s'adaptarà el següent moviment. Esperarem un poc a veure també que les qüestions s'assolen. La nostra voluntat és de diàleg i, per tant, estarem disposats a continuar treballant com ho féiem per a aprovar eixos comptes públics", ha afegit.

També et pot interessar

stats