Arxiven definitivament la causa contra Rubén Trenzano per les ajudes al germà de Ximo Puig

A Trenzano se li imputava fins ara l'absència d'acreditació de compliment dels requisits exigits per a la concessió d'una subvenció

Rubén Trenzano, en la seua arribada als jutjats de València
Rubén Trenzano, en la seua arribada als jutjats de València / Efe

L'Audiència de València ha desestimat el recurs d'apel·lació interposat per la portaveu adjunta de PP a les Corts, Eva Ortiz, i ha acordat l'arxivament definitiu de la causa contra el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, per les ajudes concedides a Francis Puig, germà del president de la Generalitat, Ximo Puig.

La secció tercera conclou en les diligències pendents de practicar, "encaminades a concretar si va haver-hi delicte de frau de subvencions pels investigats –Francis Puig i Juan Enrique Adell– o una possible falsedat documental, que Trenzano no tindria cap participació". L'Audiència confirma així la decisió del titular del jutjat d'instrucció número 4 de València del maig passat.

La defensa de Trenzano havia sol·licitat l'arxivament de la causa contra ell, després que el jutge donara per conclosa la fase d'instrucció. Entre les diligències acordades no figurava la declaració com a investigat de Trenzano, com sol·licitava l'acusació popular, ja que va ser rebutjada en una resolució el juny del 2022, i no era possible en haver acabat la instrucció.

La causa es va iniciar per una querella que va interposar el PP per presumptes delictes contra la hisenda pública, prevaricació i malversació de cabals públics contra Francis Puig, director executiu i conseller delegat de Comunicació dels Ports i administrador de Mas Mut Produccions, i contra Rubén Trenzano com a director general de Política Lingüística.

A Trenzano se li imputava fins ara l'absència d'acreditació de compliment dels requisits exigits per a la concessió d'una subvenció a aquelles empreses en una querella que posteriorment es va ampliar per a incloure Enrique Juan Adell Bover, com a presumpte autor d'un delicte contra la hisenda pública i un delicte de malversació de cabals com a administrador de Canal Maestrat i Kriol Produccions.

També et pot interessar

stats