Arxiven la causa contra Ada Colau per les subvencions a entitats afins

El jutge ha conclòs que "no ha existit cap conducta il·lícita" atribuïble a l'alcaldessa de Barcelona en la concessió de les ajudes

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquesta setmana a Barcelona
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, aquesta setmana a Barcelona / Quique García (Europa Press)

El jutge que investigava l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per atorgar subvencions a entitats afins ha acordat aquest divendres arxivar la causa contra ella, per concloure que no va donar cap instrucció per a la concessió de les ajudes, que es van aprovar per majoria en el ple municipal.

Així, s'ha resolt arxivar la investigació, que es va obrir arran d'una querella de l'Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica. Aquesta querella, segons considera el ministeri públic, és "en un 99,9%" idèntica a una altra denúncia d'Advocats Catalans per la Constitució que la Fiscalia Anticorrupció va arxivar al juliol de l'any passat i que signava el mateix bufet jurídic.

Per al magistrat, de la documentació que figura en la causa, les testificals i la declaració de la mateixa Colau no es desprén "cap conducta" delictiva atribuïble a l'alcaldessa, que –recorda– quan va prendre possessió del càrrec va delegar part de les seues funcions, entre altres les relacionades amb la concessió de subvencions per les diferents gerències de l'Ajuntament.

Segons el jutge, la interventora municipal que va declarar com a testimoni va avalar la legalitat de les subvencions, que s'atorgaven des de l'etapa de Xavier Trias.

Amb això, segons la interlocutòria, Colau no va dictar cap resolució en relació amb les subvencions investigades a entitats vinculades a ella o al seu entorn polític, com la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca o l'Observatori DESC.

A més d'aquesta causa, Colau continua investigada en el jutjat d'instrucció número 18 de Barcelona pels delictes de coaccions i prevaricació arran d'una altra querella presentada pel fons inversor Vauras Investments SL, que l'acusa de pressionar-lo perquè destinara immobles a lloguer social.

La querella va quedar arxivada inicialment per la jutgessa instructora, però l'Audiència de Barcelona va ordenar reobrir la causa per a investigar-la pels delictes de prevaricació i coaccions.

També et pot interessar

stats