Arturo Torró demana suspendre el judici per si es modifica el delicte de malversació

La petició de l'exalcalde de Gandia l'ha rebutjada el tribunal, que ha admés que existeix una "situació peculiar", però que "cap projecte ni iniciativa vincula els tribunals"

Arturo Torró aquest dilluns quan arribava al judici a València
Arturo Torró aquest dilluns quan arribava al judici a València / Rober Solsona (Europa Press)

El lletrat de l'exalcalde de Gandia Arturo Torró ha demanat la suspensió del judici per malversació que l'Audiència Provincial ha iniciat aquest dilluns per un suposat delicte de malversació i frau públic en previsió que el Congrés puga canviar el Codi Penal quant al delicte de malversació abans de final d'any.

La petició, a la qual s'han adherit la resta de defenses, l'ha rebutjada el tribunal, que ha admés que existeix una "situació peculiar fruit del coneixement que es té de les iniciatives legislatives", però ha conclòs que "cap projecte ni iniciativa vincula els tribunals".

"En cas que fructificara en un text legal s'aplicarà, ara no cal fer projecció de futur", ha agregat el president de la sala.

L'Audiència Provincial de València ha iniciat el judici contra Arturo Torró, alcalde de Gandia pel PP entre 2011 i 2015, i sis processats més pels delictes de malversació de cabals públics i frau en l'adjudicació, a través d'una empresa pública, dels serveis de comunicació de l'Ajuntament entre 2012 i 2015 a Comarques Centrals Televisió.

La Fiscalia sol·licita per a Torró i per a l'empresari de televisió una pena de presó de huit anys i vint d'inhabilitació. L'acusació particular els demana catorze anys de presó i acusa també cinc persones més. 

També et pot interessar

stats