Arrimadas proposa negociar amb forces "constitucionalistes" acords "transversals" a Catalunya, el País Basc i Galícia

El PP ha reaccionat amb disparitat a la proposta.

Arrimadas proposa negociar amb forces \"constitucionalistes\" acords \"transversals\" a Catalunya, el País Basc i Galícia
Arrimadas proposa negociar amb forces "constitucionalistes" acords "transversals" a Catalunya, el País Basc i Galícia

La portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas ha proposat a la gestora del seu partit que la formació taronja tanque acords "transversals" amb altres forces "constitucionalistes" per a concórrer junts en les eleccions autonòmiques de Catalunya, el País Basc i Galícia.

Tant al País Basc com a Galícia hi ha cites electorals a la tardor de 2020, mentre que a Catalunya podrien convocar-se pròximament, per tant, els acords que proposa Arrimadas serien una forma de coordinar esforços d'aquests partits per a evitar que les formacions nacionalistes continuen "afeblint Espanya fins que puguen donar el colp definitiu".

Respecte als partits que podrien participar en aquesta iniciativa, Arrimadas ha afirmat que li agradaria que el PSOE fora un d'ells, però no creu que "la part sanchista" del partit hi estiga d'acord, sobretot el PSC. Pel que fa a Vox, opina que "ells s'han autodescartat de qualsevol classe de projecte".

La portaveu de Ciutadans espera que l'assumpte es puga "debatre i decidir" en una reunió extraordinària de la direcció del seu partit abans de començar a negociar amb altres partits, però, ha arribat fins i tot a encunyar un possible nom per a aquestes candidatures: Millor Units.

Disparitat d'opinions en el Partit Popular

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, s'ha mostrat a favor de la proposta d'Arrimadas i ha recordat que ja va plantejar la coalició Espanya Suma amb Ciutadans per a les passades eleccions generals, proposta que Cs va rebutjar en aquell moment.

El PP basc també s'ha mostrat obert a explorar la possibilitat de concórrer juntament amb Ciutadans en les pròximes eleccions autonòmiques basques, encara que és una cosa que s'haurà de "parlar i treballar".

De fet, aquesta mateixa setmana el líder del PP basc, Alfonso Alonso, assegurava que li agradaria "agrupar forces" de centredreta perquè el model de convivència constitucional continue tenint una "representació important" i actue de "contrapés i equilibri".

Per la seua banda, el PP gallec no comparteix aquesta fusió de sigles, com quan tampoc van ser receptius al projecte Espanya Suma, i ha remés a les declaracions del seu líder, Alberto Núñez-Feijóo, de cara a les últimes generals: "Ciutadans, a Galícia, cap en el PPdeG".

També et pot interessar

stats