Arcadi España aposta per canviar el model urbanístic per a afrontar fenòmens derivats del canvi climàtic

9 min.

Fenòmens meteorològics com la gota freda o DANA seran cada vegada més freqüents, per la qual cosa cal “canviar el model d’urbanisme i de creixement” per a fer-los front. És l’opinió del conseller d’Obres Públiques, Arcadi España. En una entrevista en Les notícies del matí, el conseller ha reconegut que la Generalitat “ha comés errors” en la gestió de les ajudes per la DANA, però que són conscients que “cal avançar”.

En aquest marc, s’ha preparat el pla d’acció territorial per al Baix Segura, l’instrument “fonamental” per a “blindar” aquesta comarca els pròxims anys i afavorir-ne la completa recuperació. “Cal combinar infraestructures clàssiques amb infraestructures verdes, més adaptades al territori”. En aquest context també s’inscriuen les jornades organitzades a Oriola que analitzen les grans inundacions i altres fenòmens patits en diferents parts del món, com ara els efectes del Katrina a Nova Orleans.

Es tracta de la cimera del pla Vega Ren-hace, on es volen identificar problemes, però també oportunitats de la comarca. “Un dels perills és l’oblit; és en aquests moments quan les administracions i la societat han d’estar presents”, ha apuntat Arcadi España. En aquest sentit, el conseller creu que mirar cap al que han fet altres regions en situacions paregudes pot ajudar a millorar la resposta davant de fenòmens futurs.

stats