Antonio Montiel: “Podem mai va pensar en un pla B si no s’aconseguia avançar el PSOE”

31 min.

La conjuntura nacional va afectar de manera determinant la decisió fa quatre anys de Podem de no formar part del govern de la Generalitat. Així ho ha assenyalat en Les notícies del matí l’exsecretari general de la formació morada a la Comunitat Valenciana, Antonio Montiel. Un moment en què el partit va confiar en l’anomenat “sorpasso” al PSOE i no “en un pla B”, la qual cosa va afectar la manca de reflexió sobre les “contradiccions” de Podem.

És la tesi que ha explicat Montiel, que pensa que ara és el moment d’abordar aquest debat “des de l’honestedat” i que “es done una explicació política del que ha passat i del que es pensa fer”, també en referència a la decisió de substituir Pablo Echenique com a secretari d’Organització de la formació. “Hem sigut molt autodestructius i una màquina de triturar talent. Hi ha hagut una tendència a l’aïllament de la direcció respecte de la base social”.

Montiel confia que s’arribe finalment a un acord per a un Botànic II a la Generalitat, malgrat que hi haja “certs disgustos”. Ha indicat que les circumstàncies quatre anys després són “ben diferents”, i que serà “un Botànic per necessitat”. 

L’exsecretari general també ha reflexionat sobre la posada en marxa de la radiotelevisió pública valenciana i ha assenyalat que, “malgrat que la llei és bona, Presidència no ha estat a l’altura de la defensa d’À Punt”.

stats