Antonio Maíllo s’imposa a Sira Rego com a nou coordinador federal d’Esquerra Unida

Qui fora coordinador d’EU a Andalusia ha sumat el 53,4% dels vots enfront del 23,4% de la ministra de Joventut i Infància

El nou coordinador federal d'EU, Antonio Maíllo, el Primer de Maig
El nou coordinador federal d'EU, Antonio Maíllo, el Primer de Maig / @MailloAntonio (X)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de maig 2024 - 12:30 Actualitzat: 14 de maig 2024 - 19:18

La candidatura encapçalada per l’excoordinador d'Esquerra Unida a Andalusia, Antonio Maíllo, ha guanyat les primàries per a elegir la nova direcció amb el 53,4% dels vots, la qual cosa confirma que serà el nou coordinador federal de la formació.

La candidatura de la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, ha sigut la segona més votada, amb el 23,4% dels vots de la militància, d'acord amb els resultats definitius fets públics aquest dimarts.

La coordinadora general d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, va donar suport a la candidatura de Rego perquè "el moment actual requereix canvis i estos passen per un lideratge femení".

El número 4 dins de la coalició encapçalada per Sumar en les eleccions europees del 9 de juny, Manu Pineda, també forma part de la candidatura de Maíllo.

Rego ha parlat per telèfon amb Maíllo a qui ha traslladat la seua disposició a treballar "de manera cohesionada i ferma", subratllant que els dos tenen "moltíssim en comú". Farà "un excel·lent treball", ha dit d'ell la ministra, que s'ha mostrat disposada a treballar de forma conjunta.

També et pot interessar

stats