Antifrau denuncia un forat de 21 milions d'euros a l'Ajuntament de Borriana

Corresponen a les penalitzacions que l'anterior equip de govern municipal no va cobrar als promotors d'un PAI que es va paralitzar l'any 2008

Les obres del PAI de Borriana, que es va parilitzar el 2008, en una imatge d'arxiu
Les obres del PAI de Borriana, que es va parilitzar el 2008, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La mala gestió urbanística ha causat un forat de 21 milions d'euros a les arques municipals de Borriana (la Plana Baixa): els diners que l'Ajuntament no ha cobrat als promotors d'un Pla d'Actuació Urbanística (PAI) que es va paralitzar el 2008, quan el Partit Popular governava al muncipi. La informació l'ha confirmada a À Punt el director de l'Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares, durant una entrevista amb motiu del cinqué aniversari de la llei que va activar la institució.

El cas de Borriana remet a un PAI aprovat en plena bambolla immobiliària, en el qual es contemplava la construcció d'un camp de golf. Les obres es paralitzaren el 2008 i el consistori no ha cobrat les penalitzacions als promotors, segons manté Antifrau, que aquest dilluns ha enviat al consistori l'informe final de la investigació.

El frau al municipi de la Plana Alta és l'últim que ha detectat l'agència valenciana, que des que es va crear el 2017 ha obert 900 expedients, la majoria a partir de denúncies de funcionaris. Antifrau protegeix en l'actualitat 26 denunciants contra pressions laborals i salarials. Una figura que, segons s'ha conegut aquest dilluns, ha perdut un tècnic de l'Ajuntament de Los Montesinos, al Baix Segura, per obra d'una sentència que argumenta que els fets dels quals va advertir passaren abans que l'agència començara a funcionar.

Llinares ha lamentat aquesta situació, que una vegada més posa de manifest les dificultats que hi ha per a perseguir la corrupció a la Comunitat Valenciana, un camí ple d'entrebancs en què la creació de l'agència valenciana aspira a marcar un abans i un després.

També et pot interessar

stats