Anticorrupció investiga si l’exsenador socialista Ángel Franco va comprar el vot de la regidora trànsfuga d’Alacant

Nerea Belmonte va revelar que li oferiren un sou de 3.500 euros i un lloc en les llistes electorals a canvi del seu suport.

La regidora del grup de no adscrits de l’Ajuntament d’Alacant, Nerea Belmonte, després de declarar davant el fiscal
La regidora del grup de no adscrits de l’Ajuntament d’Alacant, Nerea Belmonte, després de declarar davant el fiscal / Inma de la Concepción

La Fiscalia Anticorrupció interrogarà l’exsenador del PSOE Ángel Franco en qualitat d’investigat pel presumpte intent de compra del vot de la regidora trànsfuga de l'Ajuntament d'Alacant, Nerea Belmonte, segons fonts de l'acusació pública citades per l’agència Efe.

Franco compareixerà la setmana que ve davant del fiscal anticorrupció de la província, Felipe Briones, en la causa oberta pel ministeri públic per suborn, arran de la denúncia presentada per dos ciutadans.

La regidora Nerea Belmonte, del grup de no adscrits de l’Ajuntament d’Alacant, va ser expulsada de Podem i de la coalició Guanyar Alacant al 2016.

El seu vot en blanc va permetre, el passat 19 d'abril, que el PP recuperara l'alcaldia d'Alacant, en detriment del PSPV-PSOE, que no va aconseguir la investidura d’Eva Montesinos. La candidata socialista aspirava a succeir el seu company de formació, l’exalcalde Gabriel Echávarri, que va dimitir després de ser processat per una suposada prevaricació en dues causes judicials.

Un sou de 3.500 euros i un lloc en les llistes electoral a canvi del vot

Una setmana després de la votació, Belmonte va revelar que li havien oferit un sou de 3.500 euros mensuals i un lloc en les llistes electorals, sense especificar un partit en concret, però excloent expressament el Partit Popular i suggerint que l’oferta havia partit de la bancada de l'esquerra. Presumptament, amb l’objectiu d’assegurar el suport a la candidata socialista Eva Montesinos.

El fiscal Briones ja ha pres declaració en el cas, en qualitat de testimonis, a la pròpia Belmonte i a la seua assessora, Elsa Martínez, exdirectora dels estudis cinematogràfics de la Ciutat de la Llum.

També et pot interessar

stats