Anticorrupció demana investigar el suposat intent de compra de Belmonte

La regidora trànsfuga de Guanyar Alacant manté que li oferiren 3.500 euros perquè votara a Montesinos com a alcaldessa d’Alacant.

La regidora trànsfuga de Guanyar Alacant manté que li oferiren 3.500 euros perquè votara a Montesinos com a alcaldessa d’Alacant
La regidora trànsfuga de Guanyar Alacant manté que li oferiren 3.500 euros perquè votara a Montesinos com a alcaldessa d’Alacant

Fonts jurídiques han confirmat que la Fiscalia Anticorrupció ha remés als jutjats d’instrucció d’Alacant un escrit on sol·licita l’obertura d’una investigació pel suposat intent de compra del vot de l’edil trànsfuga de Guanyar Alacant Nerea Belmonte per part del PSPV-PSOE. La decisió del fiscal Felipe Briones és el resultat de la investigació realitzada per ell mateix arran de la denúncia de dos militants de Podem. Aquesta investigació inclou la declaració de quatre testimonis i d’un investigat: l’exdiputat i exsenador socialista Ángel Franco.

El fiscal d'Anticorrupció d’Alacant considera que els fets poden ser constitutius de delictes, encara que no precisa quins ni proposa de moment la pràctica de diligències. El cas haurà de ser assignat a un dels nou jutjats d’instrucció existents a la demarcació d’Alacant.

El vot en blanc de Belmonte, expulsada en 2016 de Podem i de la coalició Guanyar Alacant, va permetre al PP el passat 19 d’abril recuperar l’alcaldia alacantina com a llista més votada en les últimes eleccions municipals, en detriment del PSPV-PSOE. Una setmana més tard, durant el primer ple municipal dirigit pel nou alcalde, Luis Barcala, la regidora no adscrita va revelar que li havien oferit un sou de 3.500 euros i un lloc en les llistes electorals perquè donara suport als socialistes.

Després de rebre la denúncia, la Fiscalia Anticorrupció va obrir unes diligències de investigació per un suposat delicte de suborn. Va prendre declaració com a testimonis a la mateixa Belmonte, la seua assessora, Elsa Martínez i els portaveus de Compromís i Guanyar Alacant a l’ajuntament, Natxo Bellido i Miguel Ángel Pavón, respectivament. Les dues primeres van assenyalar, davant el fiscal, Ángel Franco, a qui s’atribueix el control de l’agrupació socialista local, com l’autor de l’oferiment, que segons elles incloïa, a més, un lloc de treball en un centre comercial de la ciutat per a Elsa Martínez. En canvi, Franco, que va comparéixer com investigat davant Briones el passat 19 de setembre, va negar les acusacions i va afirmar, per contra, que havien sigut Belmonte i la seua assessora les que havien demanat contraprestacions.

També et pot interessar

stats