Anticorrupció demana 5 anys de presó per a l’exalcalde de Crevillent per adjudicar contractes a dit

La Fiscalia també ha sol·licitat penes de presó per a dos funcionaris i tres regidors, tots ells del Partit Popular

Imatge d'arxiu de César Augusto Asencio, exalcalde de Crevillent (Baix Vinalopó) durant un acte
Imatge d'arxiu de César Augusto Asencio, exalcalde de Crevillent (Baix Vinalopó) / Diputació d'Alacant

La Fiscalia Anticorrupció d'Alacant ha demanat cinc anys i deu mesos de presó per a César Augusto Asencio, exalcalde popular de Crevillent (Baix Vinalopó), acusat de participar en l'adjudicació irregular de contractes municipals al fill d'un funcionari del consistori que presidia.

El ministeri públic també ha sol·licitat penes de presó per a dos funcionaris i tres regidors, tots ells del Partit Popular, als quals considera autors o cooperadors necessaris dels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i negociacions prohibides als funcionaris municipals.

Segons l'escrit del fiscal, els fets van succeir entre 2004 i 2018. En tot aquest temps, les diferents administracions que va encapçalar Asencio van efectuar totes les “actuacions van ser necessàries” per a adjudicar el servei de conserges i de personal de manteniment de les instal·lacions esportives municipals al fill del coordinador d'Esports del consistori, bé com a empresari particular, bé a través d'una mercantil de la qual era administrador.

Per la seua banda, el coordinador d'Esports no hauria comprovat els serveis ni els horaris estipulats en els contractes que prestava l'empresa del seu fill. Així mateix, el funcionari assenyalat per Anticorrupció va arribar a avalar personalment un contracte de 24.000 euros que tenia el seu familiar com a destinatari.

Finalment, el fiscal reclama que els cinc principals acusats indemnitzen amb 53.365,46 euros l'Ajuntament de Crevillent, que en l'actualitat presideix José Manuel Penalva, de Compromís.

També et pot interessar

stats