Ángel Luna pren possessió com a nou síndic de greuges

Ha promés treballar perquè se solucionen els retards en les declaracions de discapacitats

Ángel Luna pren possessió com a nou Síndic de Greuges
Ángel Luna pren possessió com a nou síndic de greuges

El polític i advocat Ángel Luna ha pres possessió aquest dimarts del càrrec de síndic de greuges. Luna, que ha sigut diputat al Congrés, senador, diputat a les Corts i alcalde d'Alacant entre 1991 i 1995 pel PSOE, ha refermat el "compromís personal amb la independència i la imparcialitat" de la institució.

En el seu discurs, també ha mostrat compromís amb els discapacitats aprofitant que aquest 3 de desembre és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Així, Luna ha promés treballar des de l'organisme públic perquè se solucionen els retards "quasi intolerables" en les declaracions de discapacitats, un fet que s'està mantenint en el temps "d'una forma excessiva". Defén que aquestes declaracions són "un dret que tenen i que està sent vulnerat per una administració que no es mostra prou ràpida".

Sobre la funcionalitat de la institució, el nou síndic de greuges ha demanat la col·laboració de les Corts perquè s'atenguen les queixes i s'ha compromés a intentar difondre la institució per igual a les tres províncies, a causa del fet que s'utilitza més a Alacant que a València o Castelló.

Luna també ha assegurat que pretén modernitzar l'organisme sense que siga "incompatible amb la realitat de les persones que la necessiten" i sense "oblidar que les noves tecnologies queden molt lluny de moltes d'elles".

També et pot interessar

stats