La participació en les eleccions andaluses baixa dos punts, fins al 44,5%

A les 20 hores, quan tanquen els col·legis electorals, es podran publicar els primers sondejos de la jornada

Un home vota a un col·legi electoral d'Almeria abans d'anar-se'n a la platja / Carlos Barba (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
19 de juny 2022 - 12:43 Actualitzat: 19 de juny 2022 - 18:31

Les 10.189 meses electorals per als comicis andalusos d'aquest diumenge han quedat constituïdes "amb normalitat", excepte quatre taules de tres col·legis de Sanlúcar de Barrameda (Cadis), en què la votació s'ha iniciat amb retard, tot i que aquest no afectarà la seua hora de tancament, com va ocórrer el 2018. 6,6 milions de persones estan cridades a les urnes i la participació en els darrers comicis va ser del 56,56%.

Aquest diumenge s'espera una treva meteorològica després d'una setmana d'intensa onada de calor a Andalusia. Encara que l'interior oriental es manté en alerta per temperatures més altes de l'habitual, s'esperen màximes en descens a la resta del territori.

A les 18 hores el 44,5% dels electors i electores andalusos ha votat. Són dos punts menys que en els comicis de 2018.

Segons la delegació del govern a Andalusia, no s'ha produït cap incidència relacionada amb la seguretat en l'obertura de col·legis electorals de la comunitat.

Els candidats i candidates Juanma Moreno (PP), Juan Espadas (PSOE), Juan Marín (Ciutadans), Teresa Rodríguez (Endavant Andalusia), l'alacantina Macarena Olona (Vox) i Inma Nieto (Per Andalusia) ja han votat als seus respectius col·legis electorals.

El ministre de Consum i coordinador estatal d’EU, Alberto Garzón; la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero; i el ministre d'Agricultura, Luis Planas, també han exercit el seu dret al vot.

A les 20 hores, quan tanquen els col·legis electorals, es podran publicar els primers sondejos de la jornada.

També et pot interessar

stats