Ana Barceló optarà a ser la candidata del PSPV a l'alcaldia d'Alacant

L'exconsellera de Sanitat Universal i actual síndica socialista en les Corts es presentarà al procés de primàries que s'inicia aquest mes

L'ex consellera de Sanitat, Ana Barceló
L'exconsellera de Sanitat Universal, Ana Barceló / Europa Press

La síndica del PSPV en les Corts Valencianes i exconsellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, optarà a ser la candidata a l'alcaldia d'Alacant en les eleccions locals de maig del 2023, segons han confirmat fonts socialistes.

Davant la possibilitat que es presente alguna altra candidatura al procés de primàries que comença aquest mes i que culminarà a l'octubre, les mateixes fonts han fet una crida a la "prudència" i a respectar el calendari previst.

D'aquesta manera, Barceló es perfila com a alcaldable d'Alacant i perd força l'opció de la consellera d'Universitats, Josefina Bueno, que també havia sonat per al lloc.

Ana Barceló té una extensa trajectòria política i és una persona de màxima confiança del president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig.

La que fora també alcaldessa de Saix va ser també consellera de Sanitat Universal entre els anys 2019 i 2021, fins que el mes de maig va deixar el càrrec per a ser la nova síndica del PSPV en les Corts. Abans d'accedir a l'alcaldia de Saix el 2003, va exercir com a advocada a la ciutat d'Alacant i va ser professora d'universitat.

L'opció de Barceló com a candidata a l'alcaldia d'Alacant per a disputar-li la vara de comandament als populars —Luis Barcala és l'alcalde en un equip de govern en el qual també hi ha representació de Ciutadans— arriba després d'un període de crisi interna en l'agrupació del PSPV-PSOE en la capital, que es va aguditzar amb la dimissió del càrrec de portaveu del grup municipal que fora alcaldable el 2019, Francesc Sanguino.

Aquest va denunciar el mes de juliol davant la direcció nacional del PSOE l'existència d'un grup municipal "paral·lel" creat i dirigit per l'exsenador socialista Ángel Franco amb la connivència del secretari general local, Miguel Millana, i de regidors i diversos assessors que va demanar cessar quan encara ocupava el càrrec de portaveu del grup municipal. Finalment, Sanguino va dimitir del càrrec de portaveu, que actualment ocupa Millana.

També et pot interessar

stats