Podem i Aliança Verda concorreran junts a les autonòmiques i deixen la porta oberta a EUPV

Illueca: "Aspirem que la ciutadania dicte sentència de mort a l'ampliació del port de València"

Acord entre Aliança Verda i Podem
Acord entre Aliança Verda i Podem / Europa Press

Podem i Aliança Verda han segellat aquest dimarts un acord per a concórrer conjuntament a les eleccions autonòmiques del 28 de maig a la Comunitat Valenciana. Un pacte en el qual mostren la seua voluntat de confluir també en els comicis municipals i en el qual deixen la porta oberta a altres partits com Esquerra Unida (EUPV).

"L'objectiu és reivindicar la centralitat de la política i la importància del programa perquè els polítics han de deixar de centrar-se en les seues coses", ha explicat el candidat de Podem a la presidència de la Generalitat, Héctor Illueca, al Teatre Micalet.

Illueca ha estat acompanyat per l'aspirant per València, Pilar Lima; la diputada al Congrés Marisa Saavedra, i els coordinadors federal i autonòmic d'Aliança Verda, Juantxo López Uralde i Julià Álvaro.

Compromís per "l'ecologisme polític"

L'acord, basat en un compromís per "l'ecologisme polític", no defineix una proposta electoral concreta, sinó que s'elaborarà entre totes les forces que vulguen sumar-se a la candidatura. També aposta per ampliar drets i llibertats, avançar en l'agenda feminista, lluitar contra les desigualtats o aprofundir en la democràcia.

Illueca ha assegurat que les negociacions amb EUPV continuen "amb discreció" i ha descartat que hi haja "cap mena de conversa" al Consell respecte de la possibilitat de rebaixar el llistó electoral: "Ni ens preocupa ni ens ocupa".

Crear un bloc unitari d'esquerres

"Esperem que se sumen més partits: és un primer pas dins de l'objectiu de crear un bloc unitari d'esquerres", ha manifestat Lima, síndica d'Unides Podem a les Corts, després de celebrar aquest acord d'"amor i ecologisme" signat un 14 de febrer.

Esperem que se sumen més partits: és un primer pas dins de l'objectiu de crear un bloc unitari d'esquerres Pilar Lima - Síndica d'Unides Podem a les Corts

Entre els objectius de l'acord, la diputada estatal per la província de Castelló Marisa Saavedra ha prioritzat la transició ecològica i el rebuig a la macroplanta solar Magda projectada "sense tindre en compte els seus efectes salvatges sobre el territori".

En la mateixa línia, el coordinador federal d'Aliança Verda ha apostat per situar el canvi climàtic en el centre de les polítiques, ara més que mai en tindre davant "forces negacionistes que arrasaran amb qualsevol avanç ambiental".

Estic convençut que hi haurà un tercer govern del Botànic si els partits d'esquerres s'enforteixen, i cal aprofundir en l'ecologisme perquè el PSOE per si sol no serà l'alternativa al PP ni en termes polítics ni en els electorals. Julià Álvaro - Coordinador autonòmic d'Aliança Verda

"Estic convençut que hi haurà un tercer govern del Botànic si els partits d'esquerres s'enforteixen, i per a això cal aprofundir en l'ecologisme perquè el PSOE per si sol no serà l'alternativa al PP ni en termes polítics ni en els electorals", ha asseverat el seu company Julià Álvaro, qui fora secretari autonòmic de Medi Ambient i portaveu de Verds-Equo-PV.

Al marge de l'acord, de cara a la conformació d'un tercer Botànic, el vicepresident segon Héctor Illueca ha reiterat que Podem tractarà que es descarte el projecte d'ampliació del port de València i "es deixe arrere per sempre": "Aspirem que la ciutadania dicte sentència i la sentència siga de mort per l'ampliació del port".

També et pot interessar

stats