Alfafar i Sedaví firmaran dimecres un protocol amb Adif per a l'estudi previ per a la supressió del pas a nivell

Juan Ramón Adsuara preveu que estiga fet entre octubre i novembre per a signar després amb Foment el conveni que acabarà amb el pas a nivell i el soterrament de les vies

Juan Ramón Adsuara en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Els ajuntaments d'Alfafar i Sedaví tenen previst firmar aquest dimecres un protocol amb Adif per a fer un estudi previ del projecte de supressió del pas a nivell que travessa aquestes poblacions. La finalitat és soterrar les vies a llarg termini. Així ho ha explicat a Les notícies del matí l'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara.

L'alcalde ha dit que rebrà la visita de la directora d'Adif i es firmarà un protocol que permetrà fer una "radiografia exacta" sobre la situació d'un pas a nivell perillós, que només en l'últim any s'ha cobrat la vida de tres persones.

Aquest estudi, segons ha exposat l'alcalde d'Alfafar, es preveu que estiga finalitzat "entre octubre i novembre" per a signar posteriorment ja amb el Ministeri de Foment el conveni que desemboque en una supressió del pas a nivell.

Juan Ramón Adsuara considera que és el moment i ho veu "factible" perquè diu que hi ha finançament, un pla nacional de soterraments de passos a nivell, estan els fons europeus i "els tècnics diuen que és viable i només fa falta voluntat política".

D'altra banda, en l'entrevista també ha destacat l'objectiu del seu Ajuntament d'aprofitar l'efecte Ikea i de les nombroses empreses que s'han instal·lat al seu voltant per a convertir a Alfafar "en la capital del moble, de la decoració i el disseny i que vinguen de tot Espanya a comprar".

També et pot interessar

stats