Alegria afirma que els avals de l'ICO seran efectius immediatament i es poden complementar amb els autonòmics

La ministra d'Educació i portaveu del PSOE diu que seran efectius només ho aprove el Consell de Ministres, "perquè aquest és l'únic procés que necessita perquè es posen en marxa"

La ministra i portaveu del PSOE, Pilar Alegría (dreta), en un acte recent
La ministra i portaveu del PSOE, Pilar Alegría (dreta), en un acte recent / PSOE

La ministra d'Educació i portaveu del PSOE, Pilar Alegría, ha assegurat que els avals de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) perquè joves i famílies amb xiquets compren el seu primer habitatge estaran disponibles "immediatament", una vegada els aprove aquest dimarts el Consell de Ministres.

Segons ha assenyalat, "poden complementar-se" amb els de les comunitats autònomes i s'hi podem sumar els percentatges d'aquestes.

"S'aproven ja, hui mateix, en el Consell de Ministres i serà efectiu immediatament, perquè aquest és l'únic procés que necessita la posada en marxa d'aquesta nova mesura dels avals de l'ICO", ha explicat Alegria a la pregunta de quan estaran disponibles.

Interrogada sobre com s'hauran de sol·licitar els avals, si directament al banc o fent la gestió amb l'administració, s'ha limitat a dir que la mesura la "portarà a efecte l'ICO", que és una entitat pública i que oferirà "condicions més favorables", amb l'objectiu de mobilitzar un "nombre important d'habitatge públic assequible", ha agefit.

La ministra ha assenyalat que en aquesta legislatura s'ha anunciat el compromís de mobilitzar més de 183.000 habitatges públics perquè joves i famílies hi puguen accedir de manera assequible. Ha precisat que 66.000 "ja estan en marxa" i ha recordat altres mesures com el xec jove de 250 euros per al lloguer.

Una mesura d'avals anunciada abans per Feijóo

L'anunci del president del govern, Pedro Sánchez, proposant una línia d'avals a través de l'Institut de Crèdit Oficial per a garantir la hipoteca d'un primer habitatge per a joves és molt similar a la proposta llançada el mes de març pel líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que proposava avalar la taxació del primer habitatge per a joves.

El PP suggeria que els avals del 15% beneficiaren joves de fins a 35 anys amb uns ingressos anuals de fins a 40.000 euros. Ara, el PSOE planteja el mateix límit d'edat, però rebaixa els ingressos als 37.800 euros anuals i puja l'aval fins al 20%.

Entre les propostes llançades per Fejóo figuraven també ajudes a l'emancipació de 1.000 euros i habitatges un 40% més barats que el preu de mercat.

També et pot interessar

stats