Sánchez anuncia que l’ICO avalarà el 20% de la hipoteca a joves i famílies amb menors a càrrec

La mesura s’aprovarà dimarts pròxim en el Consell de Ministres

Sánchez en un acte de partit, aquest diumenge, a Santa Cruz de Tenerife
Sánchez en un acte de partit, aquest diumenge, a Santa Cruz de Tenerife / @sanchezcastejon

El Consell de Ministres de dimarts aprovarà una línia d'avals ICO per a cobrir fins al 20% de la hipoteca dels joves de fins a 35 anys i de famílies amb menors a càrrec.

En el cas dels joves, hauran de tindre ingressos de fins a 37.800 euros anuals, un límit que es duplicarà si són dos els adquirents d'un mateix habitatge. 

Quant a les famílies amb menors a càrrec, no hi haurà límit d'edat, però també contemplarà aquest límit individual d'ingressos de fins a 37.800 euros anuals, que s'elevarà al doble si són dos els adquirents d'un mateix habitatge. En aquest cas, es comptarà amb factors de millora en funció del nombre de fills i s’augmentarà el límit d’ingressos per a accedir-hi en el cas de famílies monoparentals.

"Posarem l'habitatge en el centre de les prioritats", ha subratllat el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, després d'anunciar la línia d'avals, la qual considera necessària perquè els joves i les famílies "tenen dificultats quan van a un banc per a tindre l'entrada i per a poder hipotecar-se i comprar un habitatge".

Segons l’executiu, aquesta iniciativa ajudarà a evitar “el mur infranquejable” per a aquests grups en l’accés a la compra d'un “habitatge digne”.

També et pot interessar

stats