Alcaldes i regidors del Baix Segura es reuneixen per a coordinar accions pel decret del plurilingüisme

L’alcalde de Callosa del Segura proposa crear una taula de treball que demane a la Generalitat l’adaptació del decret a les particularitats de la comarca.

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, en una imatge d'arxiu durant una intervenció a les Corts
El conseller d'Educació, Vicent Marzà, en una imatge d'arxiu durant una intervenció a les Corts / Europa Press

Els alcaldes o regidors d’Educació del Baix Segura tenen una reunió aquest matí a Callosa del Segura, convocats pel primer edil d’aquest municipi per a abordar el decret del plurilingüisme en batxillerat i secundària, que entra en vigor al setembre. L’alcalde callosí, Manuel Martínez, ha convocat els representants de municipis veïns per a “unir forces i coordinar accions en defensa de la llibertat d'elecció de la llengua”. 

Martínez ha convocat la trobada per a crear una taula de treball conjunta amb l'objectiu de demanar a la Generalitat que adapte aquesta llei a "la singularitat de cada zona". En la carta que ha remés als seus homòlegs, argumenta que el decret del plurilingüisme implica "un increment considerable d'hores lectives en valencià, en els models amb menys matèries, en tots els nivells de secundària, batxillerat, cicles formatius, formació professional i escola d'adults”.

Per aquesta raó, tot i que Martínez reconeix “la importància del valencià i de la cura que cal posar en el manteniment de totes les llengües”, afirma que el decret lingüístic suposa “una greu discriminació de l'alumnat de la nostra comunitat”. 

Sense intenció “política”

No obstant això, l’alcalde de Callosa del Segura assegura que amb el moviment reivindicatiu que ha iniciat no vol “fer política, ni partidisme, ni traure partit”, sinó fer arribar la veu i les preocupacions del Baix Segura als governants autonòmics perquè adapten la llei a la singularitat de cada zona”, indica.

Encara que a aquesta primera reunió estan convocats els alcaldes i regidors, Manuel Martínez vol unir les AMPA, institucions, col·lectius i centres educatius en defensa de la llibertat d'elecció de la llengua i traslladar al govern valencià la preocupació de tot el Baix Segura amb aquest assumpte, segons exposa en la carta.

També et pot interessar

stats