Albiol deixarà el Parlament i la presidència del PPC per a competir per l'alcaldia de Badalona

El diputat ha anunciat la celebració d'un congrés extraordinari per a buscar substitut el pròxim mes de novembre.

El líder popular Xavier Garcia Albiol, a la seua arribada ahir al parlament català
El líder popular Xavier Garcia Albiol, a la seua arribada ahir al parlament català / Toni Albir (Efe)

El president del PP català, Xavier García Albiol, ha anunciat aquest divendres que deixarà l'acta de diputat en el Parlament de Catalunya i la presidència del partit regional amb la finalitat de competir per l'alcaldia de Badalona, municipi del qual ja va ser alcalde, en les eleccions municipals del pròxim mes de maig.

Després de la reunió del comité de direcció, Garcia Albiol ha anunciat que ha sol·licitat al líder del partit, Pablo Casado, que convoque un congrés extraordinari del PP català per a triar un nou president i centrar-se en la batalla per l'alcaldia de Badalona.

El dilluns, segons ha precisat, tindrà lloc una reunió per a fixar la data del congrés que triarà al seu substitut, encara que ja ha avançat que podria celebrar-se el dia 10 o 11 de novembre.

El portaveu parlamentari del PPC, Alejandro Fernández, es perfila com a possible relleu d'Albiol en la presidència del partit, segons han assegurat fonts populars, que han avançat que en els pròxims dies farà públic si decideix fer el pas a optar a liderar la formació.

També et pot interessar

stats