Alacant acull l'acte commemoratiu del Dia de la Constitució

El president de la Generalitat, Ximo Puig, lliura dimarts les distincions de la Generalitat per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals

Imatge d'arxiu de la celebració del dia commemoratiu de la Constitució espanyola a la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu de la celebració del dia commemoratiu de la Constitució espanyola a la Comunitat Valenciana / À Punt NTC

La Casa Mediterrani d'Alacant és dimarts, dia 6 de desembre, escenari de l'acte de commemoració autonòmica del 44é aniversari de la Constitució espanyola del 1978. La ciutat ja va acollir l'any passat les celebracions oficials del 6 de desembre.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, presideix l'acte de commemoració de la carta magna, acompanyat de la resta de membres del Consell. Durant l'acte està previst que es lliuren les distincions de la Generalitat per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals. L'acte serà retrasmés en directe À Punt. També actuarà la cantant valenciana Blanca Paloma.

Enguany els guardonats amb la Distinció per la Defensa dels Drets i Llibertats Constitucionals a títol individual són l’atleta paralímpic Ricardo Ten; Noah Higón, la valenciana diagnosticada amb set malalties minoritaries que s'ha convertit en tot un referent de les persones joves amb diversitat funcional; l'actor Paco Moya, que pateix síndrome de Down i protagonitza el curt de cinema Como tú; i Marta Senent, emprenedora i doctora per la Universitat Jaume I que pateix paràlisi cerebral. La distinció col·lectiva es lliura als consells locals i autonòmics d’infància i adolescència de la Comunitat Valenciana. El Consell concedeix anualment aquests premis en reconeixement de l’especial tasca, lluita o trajectòria de persones físiques o jurídiques en favor dels drets i les llibertats públiques continguts en la Constitució.

També et pot interessar

stats