L’Ajuntament d’Elx vol impulsar vora 600 projectes que poden afectar el Palmerar

L’alcalde, Pablo Ruz, ha destacat que s’ha desbloquejat la “necessària” reforma del restaurant del parc 

Estat de l'antic reustaurant del Palmerar d'Elx, tancat des de 2019 / À Punt NTC

L’Ajuntament d’Elx ha “forçat” la convocatòria de la comissió tècnica del Palmerar per a abordar prop de 600 expedients de projectes paralitzats des de fa anys, segons ha indicat en declaracions a À Punt el seu alcalde, Pablo Ruz. Es tracta de projectes que poden afectar aquest patrimoni de la humanitat i que estaven paralitzats perquè la llei de protecció del paratge no permet la construcció dins del Palmerar ni tampoc en la zona d'amortiment establida al seu voltant. El Palmerar és patrimoni mundial de la Unesco des de l'any 2000.

El primer edil de la capital del Baix Vinalopó ha destacat entre tots aquests projectes el de la reforma del restaurant del Palmerar, que ha qualificat d’“espai emblemàtic”. Les obres començaran el 2024 i consistiran en una reforma integral de l’edifici, incloent-hi la recuperació de les fusteries exteriors, “sense alterar-ne la volumetria”. 

L’alcalde afirma que és “injustificable” que el parc estiga “perfecte i cuidat” i, al mateix temps, l’edifici de l’antic restaurant, tancat des del 2019, faça vora cinc anys que es deteriora i pateix vandalisme. Una situació que atribueix a la “pura negligència” de l’anterior govern, assegurant que no es tracta d’una qüestió interpretable. 

La reforma, diu, respon al compromís amb el patrimoni, el turisme i la cultura de la ciutat que té el seu executiu. 

També et pot interessar

stats