Aitana Mas assegura que Igualtat continuarà fomentant els serveis socials als ajuntaments

La vicepresidenta ha triat el seu poble, Crevillent, per al primer acte institucional

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas / Europa Press

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha triat el seu poble, Crevillent (Baix Vinalopó), per a fer el primer acte institucional, on ha promés que continuarà amb la política de foment dels equips municipals de serveis socials impulsat per la seua predecessora, Mónica Oltra.

Mas ha mostrat així la voluntat que el suport als serveis socials municipals, i les persones que els integren continuen sent una de les principals línies de treball del departament que dirigeix des del 30 de juny.

"La construcció d'un sistema públic valencià de serveis socials, des del suport al municipalisme com a instrument per a fomentar les polítiques de proximitat, ha sigut una de les prioritats del Consell del Botànic i continuarà sent-ho", ha asseverat la vicepresidenta, i ha garantit que seguirà la línia de la seua predecessora.

Ha recordat que per a la construcció d'un sistema públic "digne" és necessari fomentar i consolidar els equips municipals d'atenció primària, raó per la qual el seu departament ha incrementat la partida per a finançar la contractació de personal fins a 57,2 milions d'euros el 2021. 

A més, Mas ha aprofitat el desplaçament a Crevillent per a visitar algunes de les infraestructures de serveis socials incloses en el pla Convivint, com el centre de rehabilitació i integració social (CRIS) per a persones amb trastorn mental greu. Es va inaugurar el 2015 i mai va entrar en funcionament, per això ara l'objectiu és reprendre les obres que es van inaugurar en un edifici que "no estava construït d'acord amb la llei". El CRIS de Crevillent tindrà 50 places per a atendre de manera ambulatòria persones amb problemes de salut mental de la comarca i formarà part del sistema públic valencià de serveis socials.

També et pot interessar

stats