Aguirre: "Serà peculiar veure un vaixell amb aigua de Sagunt passar per la desembocadura de l'Ebre, que tira aigua a la mar"

El conseller defensa la solidaritat entre territoris i qualifica d'"encomiable" la posició de Mazón, perquè "hem de donar exemple" i "no com el PSOE quan va frustrar el transvasament de l'Ebre per a recaptar el suport d'ERC"

El conseller d'Agricultura, José Luis Aguirre
El conseller d'Agricultura, José Luis Aguirre / X: @GVAagricultura

El conseller d'Agricultura, José Luis Aguirre, s'ha referit aquest dimarts al possible enviament d'aigua dessalinitzada des de Sagunt a Barcelona i ha assegurat que "serà peculiar" veure "un vaixell carregat d'aigua creuar per davant de la desembocadura de l'Ebre, que tira aigua a la mar".

En declaracions als periodistes, el conseller ha defés la solidaritat entre territoris perquè "l'aigua no és d'una regió concreta" i ha qualificat d'"encomiable" la posició del president de la Generalitat, Carlos Mazón, obert a aquest enviament, perquè "hem de donar exemple" i "no fer com el PSOE quan va frustrar el transvasament de l'Ebre per a recaptar el suport d'ERC".

"Com diu Mazón, s'han d'estudiar els efectes, el cost energètic i mediambiental, perquè la dessalinització és el mitjà més antiecològic per a la recuperació de l'aigua, per la salmorra o el transport posterior amb vaixell", ha dit.

Hem de donar exemple i no fer com el PSOE quan va frustrar el transvasament de l'Ebre per a recaptar el suport d'ERC Javier Aguirre - Conseller d'Agricultura

Hores abans, el vicepresident del govern valencià i conseller de Cultura, Vicente Barrera, ha defensat la mateixa posició. "Estem absolutament alineats amb la solidaritat, malgrat que el 2003 se'ns va negar des del govern central socialista i des de la Generalitat de Catalunya, llavors presidida per Pasqual Maragall. Nosaltres no actuarem de la mateixa manera, estem a favor de la solidaritat entre conques".

Barrera ha incidit que és necessari constatar prèviament que l'activitat més gran de la dessalinitzadora de Sagunt no perjudica el litoral valencià i al fons marí. "Però dit això, si és una cosa puntual, estem a favor".

També et pot interessar

stats