Àgueda Micó, reelegida secretària general de Més-Compromís amb el 61,7% dels vots

Àlex Ruiz, l'alcalde de Bellreguard, ha obtingut el 36,7% dels suports

Àgueda Micó en un discurs durant el VIII Congrés Nacional del Bloc-Compromís
Àgueda Micó en un discurs durant el VIII Congrés Nacional del Bloc-Compromís / Més-Compromís

Àgueda Micó, actual secretària general de Bloc-Compromís continuarà liderant la formació política valencianista, soci majoritari de la coalició Compromís. Així ho ha decidit el 61,7% dels vora 800 delegats i delegades que han participat aquest cap de setmana en el huité congrés nacional. 

La candidatura de Micó, Força Poble Futur, ha rebut 427 vots de suport, 10 vots en blanc i 1 vot nul i 254 vots en contra. El seu contrincant, l'alcalde de Bellreguard, Àlex Ruiz, ha obtingut el 36,7% dels vots. 

Així, s'ha imposat el model que aposta per "un valencianisme del segle XXI, a través de les lluites ecologista, feminista, d'esquerres, per la cohesió social i la lluita antifeixista", en paraules de la guanyadora. 

La candidatura de Micó comptava amb el suport d'alguns dels pesos pesants del partit, entre ells el diputat al Congrés Joan Baldoví; el president de les Corts, Enric Morera; el síndic Fran Ferri i el conseller Vicent Marzà. Marzà, a més, és l'autor de la ponència política, que ha sigut ratificada aquest matí amb un 75,54% dels vots. El document ha rebut 417 vots de suport, 133 abstencions (un 24,09%) i dos vots en contra (el 0,36%).  

Durant el congrés, que ha tingut lloc al llarg del cap de setmana a Fira València, la formació també ha votat el canvi de nom del partit, que ha passat a dir-se Més-Compromís. El 55% dels delegats i delegades, és a dir, poc més de la meitat, s'han mostrat a favor de la proposta, que busca ampliar l'abast de la militància.  

Més-Compromís també ha ratificat per àmplia majoria el seu suport a la llei trans, avalat dins del projecte polític. "Som referència en territori valencià en igualtat i drets i hem de seguir sent-ho" ha afirmat Marzà, qui ha qualificat l’alta participació de demostració de la capacitat de diàleg de l’organització política.

També et pot interessar

stats