Agres, el consistori més matiner que s'ha constituït

El consistori d’Agres, al Comtat, ha sigut el primer que s'ha constituït a la Comunitat Valenciana.

El ple de l'ajuntament celebrat aquest divendres a la nit
El ple de l'ajuntament celebrat aquest divendres a la nit / Ajuntament d'Agres

A  Agres, al Comtat, ja tenen nou alcalde. El ple s'ha fet just a la mitjanit perquè un dels regidors no podia estar aquest matí, i per tant no hauria pogut votar.  Josep Manel Francés, de Compromís, ha sigut triat alcalde.

El PP ha recorregut contra la convocatòria del ple a la Junta Electoral perquè entén que la mitjanit no és l'hora de convocar-lo. 

De fet, si s'haguera celebrat al matí, amb l'absència del regidor de Compromís, l'alcaldia hauria sigut per als populars.  

Un creuer a Escandinàvia del regidor socialista a Agres havia deixat enlaire l’alcaldia d’aquesta localitat del Comtat. Compromís i el PP tenen tres regidors i l'únic edil del PSPV necessari per a decantar l'alcaldia. 

L’edil tenia aquest dissabte un viatge i per això, l'Ajuntament, liderat fins ara per Josep Manel Francés (Compromís), havia decidit fer el plenari d'investidura a les 00:01 per a facilitar la presència del regidor del PSPV i poder mantindre l'alcaldia.

Els socialistes han manifestat que la jurisprudència de la Junta Electoral Central establida en casos similars anteriors determina que un ple d'elecció d'alcalde pot fer-se des que comença el dia en què està fixada la votació, és a dir, des de les 00:01 hores d'aquest dissabte.

Per tant, el d’Agres ha sigut el primer ajuntament que s'ha contituït a la Comunitat Valenciana en l’onzena legislatura municipal. No obstant això, podria no ser el més matiner en elegir el seu alcalde, ja que les localitats gallegues de Sober i Láncara, totes dues a la província de Lugo, també faran els seus plens a les 00.00 hores.

També et pot interessar

stats