Afers Estrangers convoca d'urgència l'ambaixadora del Marroc

El govern espanyol li demana aclariments sobre les declaracions del primer ministre marroquí en què reivindica la sobirania sobre Ceuta i Melilla.

El primer ministre marroquí, Saadedin Otmani, en una imatge d'arxiu
El primer ministre marroquí, Saadedin Otmani, en una imatge d'arxiu / Efe

La secretària d'estat d'Afers Estrangers, Cristina Gallach, ha convocat d'urgència l'ambaixadora del Marroc a Espanya i li ha demanat aclariments sobre les declaracions del primer ministre marroquí, Saadedin Otmani, sobre les ciutats de Ceuta i Melilla, la sobirania de les quals reivindica el país alauita. Otmani va afirmar en una entrevista que després de solucionar el conflicte del Sàhara Occidental tractarà amb Espanya el tema de les ciutats espanyoles Ceuta i Melilla.

En un comunicat del Ministeri d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, s'informa que la secretària d'estat "ha traslladat a l'ambaixadora Karima Benyaich que Espanya espera de tots els seus socis respecten la sobirania i integritat territorial del nostre país".

El president del PP, Pablo Casado, ha atribuït a la "divisió interna" de la coalició de govern entre PSOE i Podem i a la "feblesa internacional" de l'executiu la reivindicació del Marroc de la sobirania sobre Ceuta i Melilla.

També et pot interessar

stats