Afavorir la sostenibilitat i l’ocupació, els reptes que presentarà Puig en el debat de política general

Exposarà les línies estratègiques en què la Generalitat invertirà els fons de recuperació de la Unió Europea

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant una intervenció anterior a les Corts
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant una intervenció anterior a les Corts / Rober Solsona (Europa Press)

Els grans reptes de la Comunitat Valenciana passen per la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic i per l'impuls de l'economia i de llocs de treball. Són les grans línies de treball que presentarà Puig el dilluns, en el segon debat sobre l'estat de la Comunitat Valenciana de la legislatura, que acolliran les Corts. 

L'enfortiment de l'estat del benestar valencià, així com la transformació tecnològica i l'aposta per la investigació són els altres grans reptes que el president enumerarà en el debat de política general, segons consta en la comunicació que el Consell ha remés a les Corts.

El president exposarà les grans línies estratègiques de futur en les quals se centrarà el Consell aprofitant els recursos de recuperació procedents de la Unió Europea.

Així mateix, el cap del Consell defensarà la necessitat d'abordar un conjunt de reformes estructurals a Espanya, i en particular l'aprovació d'un nou model de finançament autonòmic, que permeta aprofundir en la cohesió territorial d'Espanya "des de bases d'equitat, eficiència i justícia".

El discurs de Puig servirà també per a informar sobre la situació de la Comunitat Valenciana any i mig després que la pandèmia de coronavirus provocara "la major crisi sanitària, econòmica i social" que els ha tocat viure als valencians, i en la qual reivindicarà "l'enorme esforç de responsabilitat i sacrifici" de la societat valenciana.

Així mateix, el cap de l'executiu valencià exposarà que eixa responsabilitat ciutadana, juntament amb l'"exemplar resposta" a la vacunació, ha permés col·locar a la Comunitat "en portes de la fi de les restriccions i d'accedir a una normalitat millorada".

També et pot interessar

stats