Aerte denuncia que els treballadors i els usuaris de les vivendes tutelades encara no estan vacunats

La patronal de les residències lamenta també que encara està vigent el protocol del 12 de gener malgrat el procés de vacunació s'ha completat

Toro, en una imatge d'arxiu, durant una entrevista en À Punt.
Toro, en una imatge d'arxiu, durant una entrevista en À Punt

L'Associació Empresarial de Residències i Serveis d'Atenció a la Dependència de la Comunitat Valenciana (Aerte) ha denunciat aquest dimecres que "continua sense vacunar-se les persones ateses i els professionals dels habitatges tutelats d'atenció a salut mental malgrat trobar-se en el nivell 1 de prioritat per ser un recurs residencial". Aerte també ha mostrat la seua preocupació per l'efecte que tindrà en la vacunació de les auxiliars de SAD (servei d'ajuda a domicili) que va començar a vacunar-se aquest dilluns amb AstraZeneca en un procés ara paralitzat.

D'altra banda, la patronal també ha lamentat que el protocol sanitari que s'aplica actualment a les residències és el del 12 de gener, a pesar que les circumstàncies han canviat per complet arran de la vacunació d'usuaris i professionals.

Aerte ha tornat ha lamentar la falta de diàleg amb la Conselleria de Sanitat Universal. L'última reunió amb el sector es va mantindre el passat 15 de gener. Aerte assegura que ha fet reiterades peticions de reunió des d'aquell momet sense èxit i encara sense data prevista. “Hem passat el procediment de vacunació, amb tots els problemes de gestió que ha tingut, i els pitjors dos mesos de la pandèmia quant a contagis i morts, sense que s'haja dut a terme cap reunió amb la cúpula directiva de la Conselleria de Sanitat. És decebedor” afirma José María Toro, president de la patronal.

També et pot interessar

stats