El Botànic arriba a un acord per a aprovar els pressupostos de la Generalitat de 2022

Els comptes públics es presentaran en una reunió extraordinària del Consell, que serà dimecres que ve, 3 de novembre

q pressupostos dissabte
Imatge d'arxiu d'una reunió del Consell

La comissió del Consell encarregada d'elaborar les línies estratègiques dels pressupostos de 2022 ha aconseguit aquest dissabte un acord per a aprovar els comptes de la Generalitat del pròxim any. Els membres de la comissió han tingut una última reunió en la qual han tancat un consens que permet iniciar la tramitació dels pressupostos. 

L'acord té lloc en el marc temporal que estableix l'Estatut d'Autonomia i respon, com ha ocorregut des de 2015, a la voluntat del Consell d'aprovar els pressupostos dins del termini i en la forma escaient. El consens garanteix la continuïtat de les polítiques socials i de progrés que sempre han guiat l'acció d'aquest govern.

Aquest acord polític es comunicarà a la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic perquè el trasllade al document pressupostari. L'aprovació es farà en una reunió extraordinària del Consell, que serà dimecres que ve, 3 de novembre. El mateix dia el document es remetrà a les Corts per a la tramitació parlamentària abans d'acabar l'any.

El socis de govern es feliciten per l'acord

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha expressat en les xarxes socials la seua satisfacció amb l'acord. El portaveu de la coalició valencianista ha criticat una "retallada de fons del govern central", alhora que ha fet valdre els papers d'aquests comptes en la reactivació econòmica del País Valencià.

El vicepresident segon del Consell i membre d'Unides Podem, Héctor Illueca, també ha posat el focus en la recuperació "justa i inclusiva" i ha assegurat que aquests seran uns pressupostos socials que garantiran la "seguretat, justícia i esperança en el futur".

També et pot interessar

stats